درآمد ۱۳۰ میلیون دلاری قندهار از تجارت انجیر؛ ۲۳ هزار تن انجیر در ۹ ماه صادر شد

به  گزارش ایراف، اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری قندهار، امروز شنبه، ۱۳ بهمن، اعلام کرده که بخش عمده‌ انجیرها به بازارهای هند صادر شده است، جایی که تقاضا برای این محصول افغانستان همواره بالا بوده است.

اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری قندهار تأکید می‌کند که انجیر یکی از مهم‌ترین محصولات صادراتی این ولایت به شمار می‌رود و نقش قابل توجهی در رشد اقتصادی کشاورزی و تجارت منطقه دارد.

با این حال، تاجران قندهار از برخی چالش‌ها در روند صادرات این محصول شکایت دارند. به گفته آنان، مشکلات گمرکی، نبود تسهیلات لازم برای حمل‌ونقل هوایی و زمینی، و تأخیر در صدور ویزای بازرگانی از سوی برخی کشورها، از جمله موانعی است که بر سر راه صادرات وجود دارد.

آن‌ها از حکومت طالبان خواسته‌اند که زمینه‌های بهتری را برای تسهیل صادرات فراهم کند تا بتوانند محصولات خود را با هزینه کمتر و سرعت بیشتر به بازارهای جهانی برسانند.

انجیر خشک قندهار به دلیل کیفیت عالی، طعم منحصر به فرد و روش‌های سنتی خشک کردن آن، در بازارهای بین‌المللی به‌ویژه هند، امارات متحده عربی و برخی کشورهای اروپایی محبوبیت زیادی دارد.  کشاورزان قندهاری که عمدتاً به تولید محصولات باغی از جمله انار و انگور نیز مشغول‌اند، در سال‌های اخیر تمرکز بیشتری روی تولید و صادرات انجیر خشک داشته‌اند.

انجیر افزون بر قندهار، در برخی ولایت‌های دیگر افغانستان نیز تولید می‌شود.

در سال‌های اخیر، مقام‌های طالبان تلاش کرده‌اند که بازارهای جدیدی را برای صادرات محصولات کشاورزی افغانستان پیدا کنند. بهبود روابط تجاری با کشورهای منطقه، گسترش مسیرهای حمل‌ونقل از طریق بندر چابهار و استفاده از دهلیزهای هوایی، از جمله اقداماتی بوده که در راستای افزایش صادرات انجام شده است.

پیشنهاد:   رشد ۸۴ درصدی مبادلات تجاری ایران و افغانستان؛ بیش از ۳ میلیارد دلار صادرات در یک سال
لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=50009
اخبار مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها
0
دیدگاه های شما برای ما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x