وزیر کشور پاکستان به واشنگتن رفت؛ نقش ترامپ در تنش‌های کابل و اسلام‌آباد

به گزارش ایراف، محسن نقوی، وزیر کشور پاکستان که به واشنگتن سفر کرده، با جو ویلسون و راب برسناهان، نمایندگان جمهوری خواه کنگره امریکا، به طور جداگانه درباره وضعیت افغانستان و صلح در منطقه گفت‌وگو کرد.

طبق این گزارش در این دیدار آنها در مورد موضوعات مورد علاقه دوجانبه، ارتقای روابط پاکستان و ایالات متحده و ایجاد صلح پایدار در منطقه به ویژه وضعیت افغانستان تبادل نظر کردند.

 نقوی در این دیدارها ضمن اینکه امریکا را شریک استراتژیک پاکستان خوانده، ابراز امیدواری کرده است که دور دوم ریاست جمهوری دونالد ترامپ به ابعاد جدید روابط پاکستان و ایالات متحده منجر شود.

به دنبال افزایش تنش ها میان اسلام‌آباد و طالبان افغان مقام‌های ارشد پاکستان بارها طالبان را به حمایت و پناه دادن به طالبان پاکستانی متهم کردند و طالبان نیز این اتهامات را رد کرده و از سوی دیگر پاکستان را محل آموزش و مامن داعش برای افغانستان خواندند.

پاکستان همچنین در گذشته از چین خواسته طالبان را تحت فشار گذاشته تا از حمایت تی‌تی‌پی دست بردارند.

محسن نقوی پیش از این گفته بود که تروریست‌ها از ضعف‌های حکومت سرپرست افغانستان [طالبان] سوء استفاده می‌کنند و برای امنیت پاکستان از آن سوی مرز مشکل ایجاد می‌کنند.

با این حال کارشناسان اذعان می کنند که نقش آمریکا و به ویژه ترامپ در ایجاد تنش ها میان این دو کشور همسایه قابل چشم پوشی نیست و  ایالات‌متحده امریکا قصد دارد باسیاست ایجاد تنش موجب کاهش ضریب امنیتی و درنتیجه عدم پیشرفت واقعی توافقنامه‌ها، قراردادها در حوزه مختلف انرژی، ترانزیت، معدن و .. در افغانستان شوند

پیشنهاد:   لاوروف: آمریکا افغانستان را فراموش نکرده؛ تجهیزاتش را پس می‌گیرد

ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا پیش از این درباره کمک های پاکستان در پیشبرد سیاست های آمریکا در افغانستان اظهار کرده بود که فکر نمی‌کنم که پاکستان پیش از این به ایالات متحده احترام می‌گذاشت. اما حالا آن‌ها بسیار به ما کمک می‌کنند…فکر می‌کنم که پاکستان کار زیادی می‌تواند انجام دهد.

این در حالی است که. با بازگشت ترامپ مقامات پاکستانی با تبریک پیروزی وی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا گفتند که مشتاقانه منتظر همکاری نزدیک با دولت جدید آمریکا هستند.

«شهباز شریف» نخست‌وزیر پاکستان در واکنش به نتایج انتخابات ریاست جمهوری آمریکا از آمادگی خود برای تقویت و گسترش روابط با دولت جدید آمریکا خبر داد.

با این وجود بیانیه طالبان برای پیروزی ترامپ با ابراز امیدواری همراه است و در آن بیان شده که این گروه در چارچوب سیاست خارجی متوازن خود، با اعلام نتایج انتخابات ایالات متحده آمریکا امیدوار است که دولت آینده این کشور گام‌های واقع‌بینانه‌ای بردارد تا پیشرفت ملموسی در روابط بین دو کشور حاصل شود و هر دو کشور بتوانند در سایه تعامل متقابل، فصل جدیدی از روابط را بگشایند.

در این بیانیه با اشاره به موافقتنامه دوحه میان حکومت طالبان و ایالات متحده آمریکا گفته شده که این توافقنامه در دوران ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ امضا شد، که در پی آن به اشغال ۲۰ ساله پایان داده شد.

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=48994
اخبار مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها
0
دیدگاه های شما برای ما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x