به گزارش ایراف، در این جلسه که اکثر اعضای کمیسیون مرکزی امور امنیتی و تصفیهای طالبان حضور داشتند، روی گزارش سالانه که موضوعات مهم امنیتی و استخباراتی در آن گنجانده شده بود، بحث های مفصلی صورت گرفت.
در این گزارش اگرچه که نامی از داعش نیامده اما بیان شده که طی مبارزه مؤثر طالبان، پروژهای که با هدف «فساد، فتنهانگیزی و بدنام کردن اسلام، جهاد و حرکتهای اسلامی و جهادی» طراحی و اجرا شده بود، در سه سال گذشته به طور کامل در افغانستان نابود گردیده است.
در ادامه گزارش آمده است که تعداد زیادی از فرماندهان، رهبران شاخهها و گروه های مهم، طراحان و مجریان حملات و صدها نفر از اعضای این پروژه یا کشته شدهاند یا دستگیر شدهاند و در میان آنان، تعداد زیادی از اتباع خارجی نیز حضور دارند.
بر اساس گزارش سالانه کمیسیون امور امنیتی و تصفیهای طالبان، برخی از رهبران و اعضای این پروژه که پس از شکست به کشورهای همسایه افغانستان فرار کردند، با چشمپوشی و تشویق غیرمستقیم برخی طرفها، دوباره سازماندهی شدند. در مناطق بلوچستان و برخی مناطق قبایلی خیبرپختونخوا به آنها پناه داده شد، کمپهای آموزشی برایشان ایجاد شد، امکانات مالی برای جمعآوری کمک در اختیارشان قرار گرفت، زمینه تبلیغات و جذب افراد از کشورهای مختلف دنیا برای آنها فراهم گردید.
همچنین این گزارش درباره مبدا حملات این گروه ها میگوید: ما اطلاعات معتبری در دست داریم که نشان میدهد افراد جدید جذبشده از برخی کشورهای آسیایی و اروپایی از طریق فرودگاههای کراچی و اسلامآباد به مراکز خود در بلوچستان و برخی مناطق قبایلی خیبرپختونخوا منتقل میشوند و ممکن است در ماههای آینده از این افراد برای انجام حملات در کشورهای مختلف منطقه و جهان استفاده کنند.
یکی از اهداف اصلی پروژه گروه های تروریستی بنابر آنچه در گزارش نشست کمیسیون استخباراتی طالبان آمده؛ علاوه بر سایر کشورها، افغانستان بوده و است. عاملان این پروژه و حامیان پشت پرده آن تلاش دارند امنیت و ثبات سراسری افغانستان را به چالش بکشند، در میان مردم ترس و وحشت ایجاد کنند و از پیشرفت «نظام شرعی که بر اساس شریعت اسلامی» در حال اجرا است، جلوگیری کنند.
همچنین، ممانعت از سرمایهگذاریهای داخلی و خارجی و توسعه امور اقتصادی و نابودی «نظام شرعی که نتیجه جهاد و مبارزه است» از اهداف این حملات در افغانستان عنوان شده است.
طالبان مدعی هستند که با وجود تلاشهای گسترده، این گروهها نتوانستند به اهداف شوم خود در افغانستان دست یابند و در طول ۱۲ ماه گذشته، بیشتر حملات آنها دفع شده و تنها برخی حملات محدود توانسته اجرا شود.
همچنین در این گزارش تاکید شده است که تمامی این حملات از خارج از افغانستان طراحی شده و عاملان حملات با استفاده از پوششهای مختلف وارد افغانستان شده و آنها را انجام دادهاند.
این گزارش تصریح می کند که اکثر حملات با استفاده از اتباع خارجی، به ویژه اتباع تاجیکستان و پاکستان، صورت گرفته است. همچنین برخی عناصر شرور، که بیشتر آنها مجرمان فراری هستند و در جنایات متعددی در افغانستان دست داشتهاند، از پایتخت برخی کشورهای پیشرفته دنیا سعی در برهم زدن امنیت افغانستان دارند و بیشتر حملات آنها با بمب های کنار جادهای انجام می شود
در این گزارش به حضور و فعالیت گسترده این افراد و گروه ها در فضای مجازی نیز اشاره شده است.
با وجود آنکه در این گزارش نامی از گروه داعش برده نشده؛ اما داعش در افغانستان اخیرا فعالیت ها و حملاتش را شدت بخشیده، حملاتی که به عقیده طالبان از خاک پاکستان انجام می شود.
داعش در آخرین اقدام یکی از سران شبکه حقانی و وزیر امور مهاجرین طالبان یعنی خلیل الرحمن حقانی را در انفجاری در این وزارت به قتل رساند.
پیشتر نیز ذبیحالله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان، روز نهم مهر مدعی شد که تمامی افراد بازداشت شده توسط آنان، به تازگی از مراکز آموزشی داعش در ایالتهای بلوچستان و خیبرپختونخوا به هدف فعالیتهای تخریبی وارد خاک افغانستان شده بودند.