با پول ایران علیه ایران

دیپلماسی رسانه‌ای یکی از حوزه‌های مهم دیپلماسی عمومی است و در همین چارچوب، رسانه‌های مسئول و متعهد به منافع ملی قاعدتا در خدمت منافع راهبردی ملی و تحقق اهداف و اولویت‌های استراتژيک سیاست داخلی و خارجی قرار می‌گیرند.

دولت‌ها به منظور استفاده بهینه از رسانه برای تحقق اهداف راهبردی نظام و منافع ملی در حوزه‌های سیاست داخلی و خارجی، قوانین، سازوکارها و تمهیداتی را وضع می‌کنند تا رسانه نه تنها تبدیل به تهدیدی علیه امنیت ملی و منافع عمومی تبدیل نشود؛ بلکه به عنوان یک نیروی مؤثر و سازنده در مسیر تحقق این اهداف عمل کند.

در ایران اما به نظر می‌رسد که هنوزهم رسانه‌هایی هستند که تصور می‌شود اولویت‌های منافع ملی را به رسمیت نمی‌شناسند، به اصول امنیت ملی اهمیت نمی‌دهند، فراتر از قانون و مصالح کلان کشور عمل می‌کنند، از رؤوس روشن سیاست‌ داخلی و خارجی آشکارا عدول می‌کنند و در حالی که از بودجه دولت و مردم ایران، تغذیه می‌کنند، عملا علیه آنان فعالیت می‌کنند.

نمونه بارز آن، رسانه‌هایی هستند که به طور یکجانبه و خلاف منافع تعریف‌شده ملی به تبلیغ افراطی طالبان می‌پردازند و در این زمینه حتی به این مهم، توجه ندارند که سیاست خارجی جمهوری اسلامی در قبال طالبان و افغانستان زیر حاکمیت آنان چیست و برای تحقق آن چه نوع رویکرد رسانه‌ای را باید طرح و تدوین کرد که حداکثر بازدهی و حداقل هزینه را برای کشور داشته باشد.

در این شکی نیست که ایران با طالبان رابطه دارد و این رابطه در چارچوب منافع و امنیت ملی کشور تعریف شده و محدوده مشخصی دارد که عدول از آن به صلاح کشور نیست. محدوده و گستره این رابطه را استراتژيست‌های سیاست خارجی و مسئولان تراز اول نظام تعیین می‌کنند؛ بنابراین، اگر رسانه‌هایی هستند که از چارچوب‌های مشخص‌شده، فراتر می‌روند و دامنه روابط ایران – طالبان را بسیار بیشتر از داد و ستد جاری در حوزه‌های تجارت، امنیت و… می‌دانند و در این زمینه به گونه‌ای طالبان را تطهیر و تبلیغ می‌کنند که گاه حتی فراموش می‌کنند که ایران هنوز حکومت طالبان را به رسمیت نشناخته و طالبان نیز همچنان به تعهدات مشخص خود در حوزه‌هایی مانند حقابه و… عمل نمی‌کنند و در مسایل منطقهٓ‌ای نیز در مواردی عملا با دشمنان جمهوری اسلامی همدلی نشان می‌دهند، این یعنی استفاده از پول ایران علیه ایران!

از جانب دیگر، رسانه‌های طالبان در رویکردی هماهنگ به گونه‌ای عمل می‌کنند که از سوی سیاست‌گذاران و کارگزاران سیاسی و امنیتی طالبان «منافع ملی افغانستان» خوانده می‌شود و در این زمینه حتی اگر لازم باشد علیه کشورهایی موضع می‌گیرند که با آن‌ها روابط همه‌جانبه برقرار کرده‌اند و به استمرار و توسعه این روابط نیز به شدت نیاز دارند‌.

با این حال، برخی رسانه‌های ایرانی به دلیل درهم‌تنیدگی منافع یک دیپلمات معزول با منافع طالبان، عملا در خدمت خط رسانه‌ای طالبان قرار گرفته و با نقض بدیهی‌ترین اصول منافع ملی ایران در راستای تامین و تحقق اهداف و منافع یک دیپلمات پیشین ایرانی، بی‌پروا طالبان را تطهیر می‌کنند.

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=48616
اخبار مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها
0
دیدگاه های شما برای ما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x