افغانستان امروز حاصل نقشه‌های بریتانیاست | آمریکا و چین، افغانستان را سرزمینی بی‌صاحب می‌دانند

به گزارش ایراف، نشست افغانستان در کمربند استقلال، عزت و دفاع با سخنرانی دکتر محمدصادق کوشکی استاد مطالعات منطقه ای دانشگاه تهران و دکتر عابد اکبری کارشناس مسائل روابط بین الملل شنبه ۲۹ دی ماه در خانه اندیشه ورزان برگزار گردید.

محمد صادق کوشکی استاد مطالعات منطقه ای دانشگاه تهران در خصوص چالش های کشور افغانستان برای پیوستن به طرح کمربند استقلال، عزت و دفاع، گفت: زمانی می‌توانیم از فرصت ها صحبت کنیم که موانعی وجود نداشته باشد و شرایط افغانستان در حال حاضر مانند یک زمینی است که مدعیان زیادی دارد.

وی افزود: افغانستان یکی از کشورهای غیر طبیعی جهان است. برخی از کشورها بصورت طبیعی شکل گرفتند و قدمت دارند بعضی ها هم قدمت ندارند اما بازهم محصول اراده عده ای از انسان است از جمله این کشور میتوان به ایالات متحده آمریکا اشاره کرد که بر اساس تلاش طبیعی گروهی از انسان ها شکل گرفته است.

این استاد دانشگاه در ادامه عنوان کرد:افغانستان به صورت طبیعی به یک کشور تبدیل نشد و محصول نقشه های بریتانیا است و شرایطی فراهم نبوده و در واقع که مردم افغانستان بتوانند برای خود کشوری بنا کنند. درست است می گویند افغانستان به استقلال رسیده اما مردم افغانستان باور ندارند که کشوری دارند و باید منافع کشورشان را در نظر بگیرند برای همین منافع قومیت های خود را در نظر می‌گیرند.

کوشکی در ادامه بیان داشت: محیط به این افراد اجازه نمی دهد که خود را افغانستانی بنامند. وقتی کشوری غیرطبیعی باشد صحبت کردن از منافع و الزامات به این موضوع برمی‌گردد که آیا اصلا چنین وحدتی وجود دارد یا نه؟در واقع افراد افغانستان به یک هویت مشترک نرسیده اند و حتی به هویت مشترک باور ندارند و صرفا خود را محدود به یک بازه جغرافیایی تعریف می‌کنند. 

پیشنهاد:   حجم تجارت افغانستان با ترکیه به 94 میلیون دلار رسید

وی در ادامه تاکید داشت: چیزی که در افغانستان وجود دارد این است که یک گروهی در افغانستان بر دیگران مسلط شده اند و می گویند همه زیر چتر ما باشند. در واقع این افراد تعریف از ادارک و هویت مشترک ندارد برای همین نمی‌تواند یک ایده برای خودشان تعریف کند.

این استاد دانشگاه در ادامه ابراز کرد: متاسفانه هیچ کدام از کشورهای پیرامونی افغانستان را به عنوان یک کشور نمی بیند و عموما به افغانستان به عنوان یک سرزمین نگاه می‌کنند و گویی که این سرزمین صاحبی ندارد.آمریکا می گوید من معادن افغانستان را میخواهم و این نوع نگرش در واقع نگاه درست به یک کشور نیست، دیدگاه چین به افغانستان هم مانند نگاه آمریکا به افغانستان است و به افغانستان مانند یک جغرافیایی که معادن خوبی دارد نگاه می‌کند.

کوشکی گفت: خود افغانستان به اینکه من یک کشور هستم اقرار نمی کند پس چگونه کشورهای دیگر افغانستان را به عنوان یک کشور و یک واحد سیاسی بشناسند؟ پاکستان میگوید میخواهم با گروه طالبان وارد جنگ شوم نمی گوید میخواهم با کشور افغانستان بجنگم.تا زمانی که افغانستان نداند کیست سایرین هم نمی‌دانند که افغانستان کیست و چیست و اگر سایرین ندانند خود را با افغانستان طرف نمی بینند خود را با یک گروه طرف می بینند.

وی تصریح کرد: از زمان نادر شاه تا امروز هر قدرت خارجی وارد افغانستان شده سهم خود را برداشت و رفت .زمانی که افغانستان به هویت مشترک دست پیدا نکند محیط به افغانستان به عنوان یک واحد منسجم سیاسی نگاه نمی‌کند.

این استاد دانشگاه ادامه داد: سرزمین افغانستان قابلیت قرار گرفتن در کمربند استقلال، عزت و دفاع را دارد اما یک سری پیش مقدمات نیاز دارد و نگاه رهبری نیز همین است یعنی یک سرزمین اگر این مقدمات را داشته باشد می‌تواند در چنین جایگاهی قرار بگیرد و افغانستان برای قرار گرفتن در این کمربند باید به هویت مشترک برسند و یک کشور تشکیل دهند.

پیشنهاد:   اعتراف مرکل به شکست غرب در افغانستان

کوشکی عنوان کرد: افغانستانی ها انسان های شدیدا پرتلاش و جدی هستند و اگر کشوری منسجم داشته باشند می‌توانند به کشوری بهتر و ارزشمند تر از امارات تبدیل شوند.

دکتر عابد اکبری کارشناس مسائل روابط بین الملل در این نشست گفت: در طی دهه های گذشته افغانستان بسیار متاثر از کشور هند بوده است و فرهنگ مردم افغانستان بسیار شبیه مردم هند شده است.

وی افزود: یکی از اثرگذارترین کنشگری در دنیا را دیاسپورای هندی در آلمان دارند و افغان ها باید در این زمینه نیز از دیاسپورای هندی الگو بگیرند.متاسفانه مهاجران افغانستانی در دهه های گذشته آنگونه که باید کنشگری نکرده اند.

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=48353
اخبار مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها
0
دیدگاه های شما برای ما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x