به گزارش ایراف، آخوندزاده عبدالسلام جواد، سخنگوی وزارت صنعت و تجارت طالبان تاکید کرد که بیشترین صادرات زعفران افغانستان به هند، اسپانیا، عربستان، امارات متحده عربی، فرانسه، استرالیا و ترکیه انجام شده است.
زعفران افغانستان که بهعنوان یکی از باارزشترین محصولات کشاورزی این کشور شناخته میشود، از شهرت جهانی برخوردار است.
با این وجود، صادرکنندگان این محصول با چالشهایی چون نبود بازارهای استاندارد، محدودیت انتقال پول و عدم فعال بودن دهلیزهای هوایی روبهرو هستند.
قدرتالله رحمتی، معاون اتحادیه زعفران افغانستان خواستار اقدامات فوری مسئولین برای رفع مشکلات در این زمینه شده است.
یکی از صادرکنندگان زعفران با اشاره به مشکلات موجود گفت: «چالشهای اصلی ما شامل مسایل بانکی، محدودیت پروازهای هوایی و مشکلات ویزا است، بهویژه برای کشورهایی مانند هند که یکی از مهمترین خریداران زعفران افغانستان محسوب میشود.»
پیشتر هم وزارت کشاورزی، آبیاری و دامداری طالبان با بیان اینکه کشت زعفران در ۳۰ ولایت توسعه یافته گفت که این محصول بهعنوان گیاه جایگزین برای کشت خشخاش معرفی شده است.
وی از افزایش تولید زعفران در سال جاری خبر داد و اعلام کرد که در سال ۱۴۰۳ از ۹۵۰۰ هکتار زمین، حدود ۴۰ متریک تن زعفران برداشت شده است.
زعفران در افغانستان از سوی مقامات طالبان به عنوان گیاه جایگزین خشخاش معرفی شده است.
پیش از این هم این وزارت اعلام کرده بود که زعفران و گیاه طبی هینگ در ۶ ماهه نخست سال جاری به ارزش ۷۷.۵ میلیون دلار به کشورهای مختلف صادر شده است.
گفتنی است که در خرداد ماه سال جاری، زعفران افغانستان برای نهمین بار در انستیتو بین المللی ذائقه کشور بلژیک مقام نخست جهان را از آن خود کرده است.
این انستیتو، از محصولات شرکت هرات زعفران افغانستان تست لابراتواری گرفت و در نهایت، آن را از لحاظ ذائقه بهترین عنوان کرد.