پاکستان: ادعای مالکیت هند بر کشمیر صلح منطقه‌ای را تهدید می‌کند

به گزارش ایراف، وزارت امور خارجه پاکستان با صدور بیانیه‌ای ضمن رد اظهارات هند اعلام کرد که کشمیر یک منطقه مورد مناقشه است که از سوی جامعه جهانی نیز قلمروی مورد اختلاف بین پاکستان و هند شناخته می‌شود و تنها راهکار آن اجرای قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد است.

وزارت خارجه پاکستان ضمن بی اساس خواندن ادعاهای هند گفت که اظهارات تحریک آمیز مقام‌های هندی نتیجه معکوس برای صلح و ثبات منطقه‌ای خواهد داشت.

پاکستان در این بیانیه گفته است که چنین اظهاراتی از سوی مقامات هندی نمی‌تواند توجه بین‌المللی را از نقض جدی حقوق بشر و اقدامات سرکوبگرانه در جامو و کشمیر تحت اشغال غیرقانونی هند منحرف کند؛ اقداماتی که هدف‌شان سرکوب مبارزه مشروع مردم کشمیر برای حق تعیین سرنوشت است.

در بیانیه وزارت خارجه پاکستان ادعا شده که جامعه بین‌المللی به خوبی از ترورهای فراملیتی هند، رفتار خشونت‌آمیز نیروهای امنیتی این کشور علیه غیرنظامیان بی‌گناه، و نقض حقوق بشر در جامو و کشمیر تحت اشغال غیرقانونی هند آگاه است.

این بیانیه می افزاید که عزم کشمیری ها برای تعیین سرنوشت‌شان علیرغم اقدامات سرکوبگرایانه دولت هند قوی تر می شود؛ حقی که در قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل به رسمیت شناخته شده است.

همچنین در بیانیه سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان گفته شده که هند هیچ دلیل قانونی یا اخلاقی برای ادعای ساختگی مالکیت بر سرزمین های آزاد جامو و کشمیر و ایالت گلگت-بَلتستان (واقع در شمال پاکستان که تحت کنترل دولت مرکزی این کشور است) ندارد.

این بیانیه می افزاید که دولت هند بهتر است به جای طرح اتهام‌های بی اساس علیه دیگران، به دخالت مشهود خود در سازماندهی ترورهای هدفمند، اقدامات خرابکارانه و تروریسم دولتی در سرزمین های خارجی بپردازد و به آن رسیدگی کند.

پیشنهاد:   تی‌‌تی‌پی در داخل خاک پاکستان ایست‌های بازرسی ایجاد کرد

 دو کشور پاکستان و هند دارای قدرت اتمی در جنوب آسیا در ۶ سال گذشته پایین‌ترین سطح روابط را در طول تاریخ پرفراز و نشیب خود تجربه می‌کنند.

تصمیم دولت دهلی‌ برای لغو امتیازات ویژه منطقه جامو و کشمیر (تحت کنترل هند) که آذر ماه ۱۴۰۲ از سوی دیوان عالی این کشور نیز مورد تایید قرار گرفت، اصلی ترین عامل بن‌بست در روابط دو کشور همسایه به شمار می‌رود.

در ۱۶ مرداد ۹۸ یعنی دو روز پس از لغو ماده ۳۷۰ در منطقه جامو و کشمیر توسط دولت هند، پاکستان تصمیم گرفت روابط دیپلماتیک خود را با هند کاهش دهد.

به دنبال آن، سفیر هند از اسلام‌آباد اخراج شد و پاکستان همه روابط تجاری خود را با هند متوقف کرد.

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=48136
اخبار مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها
0
دیدگاه های شما برای ما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x