رشد ۸۴ درصدی مبادلات تجاری ایران و افغانستان؛ بیش از ۳ میلیارد دلار صادرات در یک سال

به گزارش ایراف، حسین روستایی، رایزن بازرگانی جمهوری اسلامی ایران در کابل اعلام کرد: حجم روابط تجاری ایران و افغانستان در سال ۲۰۲۴ به سه میلیارد و ۱۹۷ میلیون دلار رسید که در مقایسه با سال ۲۰۲۳ میلادی، افزایش ۸۴ درصدی را نشان می‌دهد.

وی در مصاحبه با سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما در کابل تصریح کرد: میزان واردات افغانستان از جمهوری اسلامی ایران در سال گذشته میلادی بالغ بر سه میلیارد و ۱۴۳ میلیون دلار بوده است که در مقایسه با رقم یک میلیارد و ۷۱۴ میلیون دلار در سال ۲۰۲۳، بیش از ۸۳ درصد افزایش یافته است.

روستایی همچنین خاطرنشان کرد که ارزش صادرات افغانستان به ایران در سال ۲۰۲۴ میلادی به ۵۴ میلیون دلار رسید که در مقایسه با سال قبل از آن با افزایش ۲۹ میلیون دلار، ۱۱۶ درصد افزایش یافته است.

اقلامی مانند روغن‌های سبک و فرآورد‌های نفتی، گاز‌های نفتی، شمش از آهن و فولاد، گاز طبیعی، تخم مرغ و تخم خوراکی ماکیان، کف پوش‌های غیر مخملی باف، اوره، هیدرو کربن‌های سبک و سنگین، سیمان، قوطی آلومینیومی، سیب زمینی، کفش، گوجه فرنگی، انواع کاشی و سرامیک، رب گوجه فرنگی، سیب درختـی، انـواع پلی اتیلن، شیرخشک و تراکتور‌های کشاورزی مهمترین اقلام صادارتی به افغانستان در دوره مورد بررسی بوده است.

همچنین اقلامی مانند؛ جو، ذرت دامی، سنگ‌های معدنی، شمش سرب، محصولات آهنی یا فولادی به شکل طومار، روغن جانشین کره کاکائو، سایر نباتات مورد استفاده در صنعت عطر سازی، دانه آفتابگردان، پنبه، اسپند، بادام زمینی، میوه‌های خشک، فلفل، ماش سبز، تخم کنجد، زردچوبه، حیوانات زنده از نوع گوسفند و انواع حبوبات از مهم‌ترین اقلام وارداتی از افغانستان در دوره مورد بررسی بود.

پیشنهاد:   تجارت افغانستان دوبرابر شد؛ اما تحریم‌ها مانع رشد می‌شود

این در حالی است که آمار رسمی گمرک جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده، در حال حاضر افغانستان پنجمین مقصد کالا‌های صادراتی ایران است.

سخنگوی وزارت تجارت افغانستان نیز چندی پیش گفته بود که در سال ۲۰۲۴، بزرگترین صادرکننده کالا به افغانستان در بین کشور‌های همسایه و منطقه، کشور ایران بوده است.

مشاور بازرگانی ایران در افغانستان در آذرماه سال جاری خاطر نشان کرده بود که میزان صادرات غیرنفتی ایران به افغانستان در شش ماه اول سال جاری ۳۱ درصد افزایش داشته و به یک میلیارد و ۷۰ میلیون دلار رسیده است.

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=47991
اخبار مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
دیدگاه های شما برای ما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x