به گزارش ایراف، مزمل اسلم، مشاور وزیر دارایی و هماهنگی بین ایالتی خیبرپختونخوا گفت که سیستم مدیریت یکپارچه تجارت ترانزیتی (ITTMS) ظرف دو تا سه ماه در مرز تورخم عملیاتی خواهد شد.
این مقام پاکستانی گفته است که تردد کالاهای تجاری بین پاکستان و افغانستان از 600 تا 2000 کامیون در روز افزایش خواهد یافت.
مشاور وزارت دارایی ایالت خیبرپختونخوا گ به مقامات محلی دستور داد تا مکانیسمهای ترخیص کالاهای فاسدشدنی را تسریع کنند و بازار مرزی تورخم را برای تسهیل تجارت ایجاد کنند.
وی همچنین از برنامه ریزی برای آغاز حمل و نقل بار از پیشاور به مرز تورخم و اقداماتی برای بازسازی قطار گردشگری تورخم به پیشاور که از سال 2007 متوقف شده است، خبر داد.
اسلم بر لزوم ارتقا و نوسازی ایستگاههای قدیمی در منطقه خیبر و تورخم برای حفظ اماکن تاریخی برای گردشگران و اهداف دیگر تاکید کرد.
وی همچنین خواستار ارتقای فوری امکانات بیمارستان “دوستی” واقع در مرز تورخم شد.
این طرح درحالی مطرح میشود که روابط کابل و اسلامآباد در نتیجه تنشهای مرزی اخیر تیره شده است.
این تشدید تنشهای سیاسی و برخوردهای نظامی بر روابط اقتصادی نیز سایه انداختهاست.
در تازهترین مورد، رسانه پاکستانی دان به نقل از وزارت تجارت این کشور نوشته است که طالبان پیشنهاد اخیر اسلامآباد مبنی بر ایجاد بازارچههای مرزی را رد کرده است.
گفته میشود این طرح که با هدف تقویت تسهیلات تجارت از سوی پاکستان به دو کشور ایران و افغانستان پیشنهاد شده، از سوی حکومت سرپرست طالبان رد شده است.
پیش از این طالبان در فروردین ماه سال ۱۴۰۱ از پذیرش این پیشنهاد خودداری کرده بود.
گفتنی است که طرح ایجاد بازارچههای مرزی از سال ۱۳۹۹ و با هدف ایجاد ۱۲ بازارچه مرزی از سوی پاکستان مطرح شده است.