به گزارش ایراف، او روز گذشته طی نشستی در کابل نتایج سفر و گفتوگوها با مقامهای امارات متحده عربی و هند را در مورد توسعه و تقویت روابط تجارتی و دیپلماتیک مثبت خوانده است.
او تاکید کرده که در جریان این سفر روی ایجاد مرکز لجستیکی برای کالاهای تجاری افغانستان در امارات متحده عربی، تسهیلات ویزا و آغاز تعامل با بانکهای دوکشور گفتگو و توافق صورت گرفته است.
سرپرست وزارت خارجه طالبان همچنین از توافق با مقامهای امارات متحده عربی در مورد ارتقای کنسولگری دبی به جنرال کنسولی و آموزش جوانان در بخش هوانوردی خبر داده است.
امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه حکومت سرپرست افغانستان، روز دوشنبه ۱۷ دی، هفته گذشته در راس یک هیات به منظور تقویت روابط دوجانبه و بررسی زمینههای همکاری اقتصادی به امارات متحده عربی سفر کرد.
او در جریان این سفر تاکید کرده که حکومت طالبان در افغانستان، سیاست اقتصادمحور را دنبال میکند و خواهان روابط خوب اقتصادی و سیاسی با تمام کشورها است.
امارات متحده عربی در کنار عربستان سعودی و پاکستان ۳ کشوری بودند که در دوره اول حکمرانی طالبان حکومت این گروه را به رسمیت میشناختند اما در دوره دوم به دلیل نزدیکی طالبان به قطر امارات متحده عربی نیز همانند عربستان سعودی روابط خود با طالبان را با تاخیری چند ساله احیا کرد.
با این حال گفته میشود که امارات متحده عربی به شبکه حقانی نزدیک است و سراج الدین حقانی، رهبر این شبکه نیز در تنها سفر خارجی خود علیرغم تحریمهای شورای امنیت سازمان ملل و آمریکا به امارات رفت و گفته میشود که در آن سفر با رئیس سازمان جاسوسی آمریکا نیز دیدار داشته است.
علی رغم گسترش روزافزون روابط امارات و طالبان، سران این شیخ نشین عربی هنوز در مورد به رسمیت شناختن حکومت طالبان تصمیم نگرفتهاند.