عاصم منیر: با وجود تی‌‌تی‌پی رابطه پاکستان با طالبان بهبود نمی‌یابد

به گزارش ایراف، ژنرال عاصم منیر، رئیس ستاد ارتش پاکستان (COAS)، حضور تحریک طالبان پاکستان (TTP) در افغانستان و فعالیت‌های تروریستی فرامرزی را به عنوان نقاط اصلی اختلاف بین پاکستان و همسایه غربی آن، افغانستان، عنوان کرد.

این اظهارات در جریان نشست ژنرال منیر در پیشاور بیان شده و از سوی شبکه پخش دولتی PTV News منتشر شده است.

روابط بین پاکستان و افغانستان مدت‌هاست که به دلیل درگیری‌های مرزی مکرر و درخواست پاکستان برای اقدام قاطع علیه شبه‌نظامیان TTP که ادعا می‌شود از خاک افغانستان برای حملات استفاده می‌کنند، متشنج است. اما کابل این ادعاها را رد می‌کند.

ماه گذشته، تنش‌ها زمانی افزایش یافت که پس از بمباران پناهگاه‌های مشکوک TTP در ولایت پکتیکای افغانستان توسط پاکستان، درگیری‌هایی رخ داد. این درگیری‌ها منجر به تلفات در هر دو طرف شد که شامل ۸ کشته و ۱۳ زخمی در طرف افغان و یک سرباز سپاه مرزی و ۱۱ زخمی دیگر در پاکستان بود.

در طول مذاکرات، ژنرال منیر بر اهمیت حفظ روابط مثبت با افغانستان تأکید کرد و آن را “همسایه برادرانه [و] کشور اسلامی” توصیف کرد. با این حال، او بیان کرد: “تنها تفاوت با افغانستان، حضور فتنه الخوارج در افغانستان و گسترش تروریسم در پاکستان از مرز است، و این وضعیت تا زمانی که این مشکل را حل نکنند، باقی خواهد ماند.”

دولت پاکستان قبلاً TTP را به عنوان فتنه الخوارج معرفی کرده بود، اصطلاحی که به افراد مطرود اشاره دارد تا تهدید جدی آن‌ها برای امنیت ملی را نشان دهد.

ژنرال منیر همچنین توضیح داد که هیچ عملیات نظامی بزرگ در خیبر پختونخوا در حال انجام نیست و TTP نیز در داخل پاکستان فعالیت ندارد.

پیشنهاد:   رسانه پاکستانی: حملات هوایی نمی‌تواند تی‌تی‌پی را مهار کند

او اظهار داشت که رویکرد ارتش بر عملیات‌های هدفمند مبتنی بر اطلاعات متمرکز است تا به طور مؤثر با تروریسم مقابله کند.

او اضافه کرد: “همه باید بدون تبعیض و تعصب علیه تروریسم ایستادگی کنند، چرا که سیاست تنها در صورت وجود دولت ممکن است. اگر دولتی نباشد، هیچ چیز وجود ندارد.”

فرمانده ارتش همچنین به کمپین‌های اطلاعات نادرست پرداخت و اظهار داشت که تلاش‌ها برای ایجاد روایت کاذب از شکاف بین مردم و ارتش توسط برنامه‌های خارجی هدایت می‌شود. به طرز امیدوارانه‌ای، او طرح اقدام ملی (NAP) را به عنوان تلاشی مبتنی بر توافق برای مبارزه با تروریسم تحسین کرد و خواستار اجرای سریع آن شد. NAP که در سال 2014 توسعه یافت، شامل ۲۰ بند است و از طریق تلاش‌های مشترک بین سهامداران و وزارتخانه‌های دولتی به دنبال مقابله با تروریسم و افراط‌گرایی است.

نمایندگان سیاسی حاضر در نشست، نگرانی‌های خود را در مورد وضعیت امنیتی خیبر پختونخوا مطرح کردند و خواستار اجرای کامل NAP شدند و پیشنهاد دادند که برای تطبیق‌های ضروری، بررسی شود.

منابع افشا کردند که رهبران پیشنهاد دادند با دولت موقت افغانستان، به صورت رسمی یا غیررسمی، برای حل چالش‌های امنیت داخلی پاکستان درگیر شوند. در حالی که از گفتگو حمایت می‌کردند، شرکت کنندگان اذعان کردند که دولت موقت طالبان مکرراً به هشدارهای قبلی توجهی نکرده است.

ژنرال منیر گفت: “آنها به ما گوش نمی‌کنند”، که نیاز به رویکردهای جایگزین برای درگیر شدن با دولت طالبان را برجسته می‌کند. رهبری سیاسی پیشنهاد داد که “راه‌های دیگر برای درگیر شدن” را بررسی کنند تا همکاری بین دو کشور و تسهیل صلح منطقه‌ای را تضمین کنند.

پیشنهاد:   عمران خان و دیگر رهبران ارشد حزب تحریک انصاف متهم به حمله به ستاد ارتش شد

این نشست که تقریباً چهار ساعت به طول انجامید، بر فوریت اقدام جمعی علیه تروریسم و اهمیت تقویت همکاری بین پاکستان و افغانستان برای حل نگرانی‌های امنیتی مداوم تأکید کرد. این مذاکرات تعهد مشترک رهبری سیاسی و نظامی برای مقابله با چالش‌ها و دستیابی به ثبات پایدار در منطقه را برجسته کرد.

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=47892
اخبار مرتبط
۰ ۰ رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest


۰ نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها
۰
دیدگاه های شما برای ما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x