فراموشی تا فروپاشی؛ دومین منار خشتی جهان در خطر است

به گزارش ایراف به نقل از خبرگزاری دولتی باختر، عبدالحی زعیم، رییس اطلاعات و فرهنگ طالبان در غور، می‌گوید که از آغاز سال جاری تاکنون تلاش‌ها برای حفاظت و نگهداری از منار تاریخی جام بی‌وقفه ادامه دارد که شامل چندین پروژه محافظتی و استحکامی می‌شود.

وی افزود که این پروژه‌ها با حمایت مالی طالبان و شماری از نهاد‌های همکار در منطقه منار باستانی جام اجرا شده است.

رییس اطلاعات و فرهنگ طالبان در غور، خاطرنشان کرد که از این جمله یکی هم اجرای پروژه استحکام این بنای تاریخی و پاک سازی رودخانه جام است که در کنار منار جام موقعیت دارد.

وی افزود، این پروژه با هزینه ۳۵ هزار دلار آمریکایی با حمایت مالی دفتر “آغا خان” به هدف حفاظت بیشتر این بنای تاریخی اجرا شده است.

او اضافه کرد که در کنار تلاش‌ ریاست اطلاعات و فرهنگ طالبان در غور، به هدف حفاظت از منار جام، نهاد‌های حامی میراث‌‌های تاریخی و فرهنگی نیز در این راستا همکاری کرده‌اند، چنانچه به تازگی رییس یونسکو در افغانستان، از این بنای تاریخی بازدید کرد و عملاً این نهاد کار را در راستای حفاظت این منار آغاز کرده است.

با این حال، هرچند آقای زعیم وضعیت فعلی منار جام را خوب توصیف می‌کند، اما تاکید دارد: “کارهای انجام شده در منطقه منار جام بسنده نیست، چون با فرارسیدن بهار پیش‌رو، تهدید سیلاب‌‌ها در آن منطقه همچنان پابرجاست و خطر آسیب رساندن به این بنای تاریخی را بیشتر می‌کند.”

او اضافه کرد، لازم است تا کارهای بیشتری شامل ساخت دیوارهای بازدارنده، تغییر مسیر رودخانه جام از کنار منار و نیز کار روی بلندسازی دیوارهای قبلی اطراف منار آغاز شود تا از آسیب‌‌های بیشتر به این بنای تاریخی کاسته شود.

پیشنهاد:   هرات در نمایشگاه بین‌المللی گردشگری تهران شرکت می‌کند

منار جام غور دومین منار خشتی جهان بعد از قطب منار دهلی است که با بلندای ۶۳ متر از شاهکارهای عصر سلاطین غوری می‌‌باشد و در زمان پادشاهی سلطان غیاث ‌الدین، از بزرگترین پادشاهان سلسله غوری، در سال های ۵۵۸-۵۹۹ هجری، ساخته شده است.

این منار در زاویه تلاقی دو رودخانه هریرود و جام، پایین‌تر از روستایی موسوم به جام شهرستان شهرک غور، موقعیت دارد و در سال ۱۳۸۱ ثبت سازمان جهانی یونسکو شده است.

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=47737
اخبار مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها
0
دیدگاه های شما برای ما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x