بایدن با خانواده‌ آمریکایی‌های زندانی در افغانستان تماس گرفت؛ تلاش واشنگتن برای معامله با طالبان

به گزارش ایراف به نقل از آسوشیتدپرس، جو بایدن، رئیس‌ جمهور آمریکا، روز یکشنبه با خانواده‌های سه آمریکایی که دولت آمریکا در تلاش برای بازگرداندن آن‌ها از افغانستان است، تماس گرفت. با این حال، هنوز توافقی برای بازگشت آن‌ها حاصل نشده است.

تماس بایدن با خانواده‌های رایان کوربت، جورج گلزمن و محمود حبیبی در روزهای پایانی دولت او انجام شد، در حالی که مقامات در حال مذاکره برای توافقی هستند که ممکن است منجر به بازگشت آن‌ها در ازای آزادی محمد رحیم، یکی از زندانیان باقی‌مانده در گوانتانامو شود.

کوربت که در زمان سقوط دولت تحت حمایت آمریکا در سال ۲۰۲۱ با خانواده‌اش در افغانستان زندگی می‌کرد، در آگوست ۲۰۲۲ توسط طالبان در یک سفر کاری ربوده شد. گلزمن، مکانیک هواپیما از آتلانتا نیز در دسامبر ۲۰۲۲ توسط سرویس‌های اطلاعاتی طالبان حین سفر دستگیر شد.

مقامات معتقد اند که طالبان همچنان هر دو مرد و همچنین حبیبی، یک تاجر افغان-آمریکایی که به عنوان پیمانکار برای یک شرکت مخابراتی مستقر در کابل کار می‌کرد و در سال ۲۰۲۲ ناپدید شد را در اختیار دارد.

اف‌بی‌آی اعلام کرده است که حبیبی و راننده‌اش همراه با ۲۹ کارمند دیگر شرکت دستگیر شدند، اما همه به جز حبیبی و یک نفر دیگر آزاد شده‌اند.

طالبان ادعا کرده است که حبیبی را در اختیار ندارد که این موضوع مذاکرات با دولت آمریکا و احتمال نهایی شدن توافق را پیچیده کرده است.

در تماس روز یکشنبه، بایدن به خانواده‌ها گفت که دولت او محمدرحیم را که از سال ۲۰۰۸ در گوانتانامو نگهداری می‌شود، مبادله نخواهد کرد، مگر اینکه طالبان حبیبی را آزاد کند.

احمد حبیبی، برادر محمود حبیبی، در بیانیه‌ای گفت: “رئیس‌جمهور بایدن به وضوح به ما گفت که اگر طالبان برادرم را آزاد نکند، رحیم را مبادله نخواهد کرد. او گفت که برادرم را تنها نخواهد گذاشت. خانواده من بسیار سپاسگزار است که او از برادرم حمایت می‌کند.”

پیشنهاد:   سرکوب حقیقت و نبود شفافیت؛ دلایل شکست آمریکا در افغانستان

رایان فیهی، وکیلی که به نمایندگی از خانواده کوربت عمل می‌کند، گفت که خانواده از تماس بایدن سپاسگزار هستند؛ اما همچنین از او خواستند که روی توافق عمل کند.

فیهی در بیانیه‌ای گفت: “توافق اکنون روی میز است و تصمیم برای پذیرش آن – هرچند که ممکن است ناقص باشد – به طور انحصاری با رئیس‌ جمهور است. تصمیمات سخت، رئیس‌ جمهورهای بزرگ را می‌سازد و ما امیدواریم و باور داریم که رئیس‌ جمهور بایدن اجازه نخواهد داد که کمال دشمن خوبی باشد وقتی که جان آمریکایی‌ها در خطر است.”

کاخ سفید در بیانیه‌ای تماس با خانواده‌ها را تأیید کرد و گفت که آن‌ها “در مورد تلاش‌های مداوم دولت آمریکا برای بازگرداندن این سه آمریکایی به خانواده‌های‌شان صحبت کردند. رئیس‌جمهور بر تعهد دولت خود به بازگرداندن آمریکایی‌های گروگان و ناعادلانه بازداشت شده در خارج از کشور تأکید کرد.” یک سخنگو به طور مستقیم به شکایت خانواده‌ها پاسخ نداد.

اگر توافق قبل از ۲۰ ژانویه انجام نشود، مذاکرات به دولت جدید ترامپ منتقل خواهد شد، هرچند مشخص نیست که مقامات رویکرد متفاوتی در مورد آزادسازی یک زندانی گوانتانامو که دولت آمریکا او را خطرناک می‌داند، اتخاذ خواهند کرد یا خیر.

تنها ۱۵ نفر در گوانتانامو باقی مانده‌اند که از اوج نزدیک به ۸۰۰ نفر در زمان رئیس‌ جمهور سابق جورج دبلیو بوش کاهش یافته است. رحیم یکی از تنها سه بازداشتی باقی‌مانده است که هرگز متهم نشده‌اند، اما همچنین هرگز به عنوان ایمن برای انتقال به کشورهای دیگر در نظر گرفته نشده‌اند، همان رفتاری که با صدها بازداشتی مسلمان دیگر که به گوانتانامو آورده شده‌اند اما هرگز متهم نشده‌اند، انجام شده است.

پیشنهاد:   سه سال پس از خروج ناتو از افغانستان: شریک استراتژیک یا صحنه گردان سیاست‌های آمریکا

آمریکا رحیم را به عنوان مشاور مستقیم، پیک و عامل برای اسامه بن لادن و دیگر اعضای ارشد القاعده توصیف کرده و او را تهدیدی مداوم برای امنیت ملی آمریکا می‌داند، با وجود اینکه هرگز او را متهم نکرده یا به طور رسمی هیچ مدرکی علیه او در ۱۷ سال حضورش در گوانتانامو عمومی نکرده است.

دولت‌های متوالی آمریکا رحیم را به طرز قابل توجهی حتی برای بازداشت نظامی در گوانتانامو مخفی نگه داشته‌اند. یک پانل بررسی پرونده در ارزیابی‌های امنیتی دوره‌ای او را تهدیدی مداوم دانسته است. یکی از بررسی‌های معمول در سال ۲۰۱۹ به آنچه که آن را “ارتباطات گسترده افراطی او که راهی برای بازگشت به فعالیت‌های افراطی فراهم می‌کند” توصیف کرده بود، اشاره کرد. این پانل ادعا کرد که او به سوالات پانل بررسی در مورد گذشته‌اش پاسخ نداده یا به هیچ تغییری به دیدگاه صلح‌آمیزتر اشاره نکرده است.

وکیل او، جیمز کانل، اخیراً به یک کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل گفت که رحیم توسط آمریکا “به طور سیستماتیک ساکت شده است.” کانل به همان پانل ادعا کرد که یک مقام آمریکایی به او گفته است “هر کلمه‌ای که رحیم در هر موضوعی می‌گوید به دلیل امنیت ملی طبقه‌بندی شده است.”

دولت بایدن در سپتامبر ۲۰۲۲ یک قاچاقچی مواد مخدر طالبان که در آمریکا زندانی بود را با یک پیمانکار غیرنظامی آمریکایی که بیش از دو سال توسط طالبان بازداشت شده بود، مبادله کرد.

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=47722
اخبار مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
دیدگاه های شما برای ما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x