به گزارش ایراف، ضيا احمد تکل، رییس روابط عمومی وزارت خارجه طالبان، در خبرنامهای اعلام کرد که در این دیدار، دوطرف درباره گسترش روابط دوجانبه و ارائه خدمات کنسولی به افغانهای مقیم عربستان سعودی گفتوگو کردند.
بربنیاد خبرنامه، سرپرست وزارت خارجه طالبان در این دیدار از عربستان سعودی خواسته تا سهمیه حج برای افغانها را افزایش دهد و در ارائه خدمات کنسولی به افغانهای مقیم عربستان سعودی همکاری کند.
به گفته وزارت خارجه طالبان، آقای البقمی هم گفته که هدف از آغاز دوباره فعالیت سفارت عربستان سعودی در کابل، استفاده از تمام ظرفیتهای موجود در این کشور است.
گفتنی است که افغانستان سالانه حدود ۳۰,۰۰۰ تا ۴۰,۰۰۰ نفر را به حج میفرستد. این تعداد ممکن است بسته به سال و شرایط مختلف، تغییر کند.
زائران افغانستانی با مشکلات و چالشهای مختلفی مواجه هستند، از جمله:
– مشکلات مالی: بسیاری از زائران در زمینه انتقال پول و عدم دسترسی به خدمات بانکی با مشکل روبهرو هستند.
– مسائل مرتبط با بهداشت و سلامت: واکسیناسیون و مسائل بهداشتی از جمله چالشهای اصلی هستند.
– مسائل مربوط به سفر: مشکلات در روند انتقال زائران به دلیل فقدان تسهیلات لازم از جمله هواپیماهای کافی و عدم محل اسکان و اقامت مناسب.
عربستان سعودی با وجود اینکه حاکمیت اول طالبان را به رسمیت شناخته بود؛ اما در دوره دوم با بیش از ۳ سال تاخیر سفارتخانه خود در کابل را بازگشایی کرد. ناظران مسائل منطقهای میگویند که نزدیکی طالبان به قطر از رقبای منطقهای عربستان سعودی، یکی از عمدهترین عوامل فاصله گرفتن این گروه از عربستان سعودی بوده است.
در همین حال، بازگشایی سفارتخانه عربستان سعودی در کابل نگرانیها درباره تشدید رقابتهای منطقهای و جنگهای نیابتی در افغانستان را افزایش داده است.
حضور مجدد عربستان سعودی در افغانستان همچنین به گمانهزنیها درباره احتمال تشدید اختلافات داخلی میان رهبر طالبان در قندهار و شبکه حقانی دامن زده است. گفته میشود سراج الدین حقانی، رهبر شبکه حقانی از چهرههای نزدیک و مورد حمایت عربستان سعودی و امارات متحده عربی است و ملا هبت الله آخوندزاده و طیف چهرههای طرفدار او در ساختار قدرت طالبان عمدتاً به قطر و سایر بازیگران منطقهای نزدیک هستند.