به گزارش ایراف، مسئولان ریاست اطلاعات و فرهنگ طالبان در ولایت هرات، سردی و کسادی بازار صنعت مسگری را پذیرفته؛ اما میگویند که تلاش دارند که با حمایت از شاغلین این حرفه، مشکلاتشان را به حداقل برسانند.
مسگری یکی از باسابقهترین حرفهها در هرات باستان به شمار میرود که هنوز هم سروصدای چکش سنگینوزن استادان این شغل، به گوش عابرین در کوچه مسگریهای شهر هرات میرسد.
اما شماری از مسگران در هرات، از بازار کساد و رکورد شدید این شغل سخن میگویند.
نورالله که به مدت ۵۰ سال میشود مشغول ساخت ظروف مسی است، میگوید: “کسادی بازار، انگیزه کارکردن را از من گرفته است.”
او، خواهان چارهاندیشی فوری مسئولان طالبان در هرات در رابطه با احیای این صنعت است.
خلیفه عبدالله؛ مسگر دیگر میگوید: “روزگاری بازار مسگری هرات زبانزد عاموخاص بود، اما با گذشت زمان اکنون تنها دو دکان مسگری فعالیت دارند.”
او میافزاید، رکود مداوم صنعت مسگری باعث میشود که در آیندههای نزدیک این صنعت، با نابودی مواجه شود.
با این حال، مسئولان ریاست اطلاعات و فرهنگ طالبان در هرات، با پذیرفتن سردی بازار صنعت مسگری در این ولایت میگویند، این اداره تلاش دارد تا با حمایت از شاغلین این صنعت، چالشهای آنان را به حداقل برساند.
گفتنی است که نبود بازار فروش و عدم حمایت از صنعت مسگری در هرات، باعث شده که از میان ۸۰ مغازه در این ولایت، اکنون تنها دو مغازه فعالیت داشته باشند.
با رشد صنعت و افزایش تولید کالا در عرصههای مختلف به وسیله ماشینآلات مدرن، اکثر صنایع سنتی به مرور زمان در افغانستان بهخصوص هرات با رکود مواجه شده است، اما در اکثر کشورهای جهان، حکومتها برای جلوگیری از زوال صنعتهای سنتی، راهکارهایی را روی دست میگیرند.