طالبان با درآمد استخراج منابع به دنبال دور زدن تحریم هاست

به گزارش ایراف، نشریه دیپلمات نوشته است که طالبان به تدریج جریان های درآمد حاصل از عملیات استخراج منابع را افزایش می دهند زیرا تلاش دارند تا تاثیر تحریم ها و فشارهای غرب را به حداقل برسانند.

در همین راستا دولت افغانستان در ماه نوامبر 2024 اعلام کرد که سه قرارداد بزرگ به ارزش 1.2 میلیارد دلار با شرکت های چند کشور امضا کرده است. این درحالی است که حکومت سرپرست طالبان 167 قرارداد برای پروژه های معدنی کوچکتر از سپتامبر 2023 تا سپتامبر 2024 را امضا کرده است.

دیپلمات همچنین می افزاید که تجارت این گروه درحال افزایش است. یک سال قبل طالبان 108 قرارداد استخراج را امضا کرد و وزارت معادن و پترولیم(نفت) را تقویت کرد. پس از تغییر سرپرست این وزارت در تابستان 2024 به نظر می رسد که این وزارتخانه قصد دارد تولید را با امتیازات موجود، بهبود رقابت پذیری موادمعدنی در افغانسان در بازارهای بین المللی و ایجاد روابط تجاری با همسایگان افغانستان افزایش دهد.

از سوی دیگر اعلام اخیر مناقصه بزرگ سرب و روی در ولایت بامیان از سوی طالبان نشان می دهد که این گروه تمرکز جدی برای پیگیری این قراردادها با مقامات ترکیه، ترکمنستان، چین و سایر کشورهای خارجی دیدار کرده است و این تعاملات مثمر ثمر بوده است. به طوری که در ماه اکتبر این وزارتخانه یک پروژه استخراج گاز طبیعی به ارزش یک میلیارد دلار را با گروه آریل ازبکستان انجام داد.

دیپلمات در بخش دیگری از گزارش تازه خود می افزاید که طالبان افزون بر این به استفاده از معادن کوچکتر برای ایجاد شغل و درآمد محلی ادامه داده است و طالبان کنترل شدیدی بر منابع معدنی در افغانستان در دست گرفته اند. به طوری که حکومت طالبان مجوز استخراج معادن را صادر و 10 هزار معدنچی را در 550 معدن زمرد جذب کرده است.

پیشنهاد:   توسعه روابط اقتصادی، محور گفتگوی مقام طالبان و نماینده ویژه پاکستان

براساس این گزارش وزارت معادن طالبان برای بهبود ظرفیت پروژه های موجود با شرکت های داخلی و بین المللی شروع به کار کرده است. در بخش دیگری از این گزارش آمده است که در ادامه این سیاست ها طالبان کار بر روی دو پروژه مهم تاپی و معدن مس عینک را علیرغم مشکلات در دستورکار خود قرار داده است اما این پروژه ها مشکلات خاص خود را برای عملیاتی شدن دارند.

دیپلمات درمورد عواید وزارت معادن از بخش پروژه هایش می نویسد معلوم نیست که چقدر درآمد معدنی وارد خزانه حکومت سرپرست می شود. با این حال گزارش ها نشان می دهد که این وزارتخانه در سال گذشته 100 میلیون دلار عواید داشته است. با این حال از زمانی که بدری کنترل این وزارتخانه را به دست گرفته است، گزارش دهی کاهش یافته است.

در نهایت دیپلمات می افزاید که خودکفایی برای افغانستان بسیار دور است اما مقدار کنونی عواید معادن، رهبران ارشد طالبان را قادر می سازد تا خود را غنی کنند و به اندازه کافی برای یک دولت جهت حفظ کنونی ثبات کافی باشد.

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=47537
اخبار مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها
0
دیدگاه های شما برای ما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x