به گزارش ایراف، همایون افغان، سخنگوی وزارت معادن و نفت طالبان گفت این معدنها شامل طلا، سیمان، و استخراج نفت و گاز در ولایت های مختلف افغانستان است.
وی افزود: «روی معادن کوچک نیز به ارزش ده میلیارد افغانی (حدود ۱۳۸ میلیون دلار) سرمایهگذاری شده و در این بخش ۱۷۰ قرارداد به امضا رسیده است. این معادن بیشتر شامل کرومایت، سنگ مرمر، سرب و جست هستند.»
سخنگوی وزارت معادن طالبان مشخص نکرد که در دوره حاکمیت دوباره این گروه چند سرمایهگذار خارجی روی معادن افغانستان سرمایهگذاری کردهاند.
گفتنی است که با سقوط حکومت جمهوری افغانستان، چین به سرمایهگذاری به معادن و منابع زیرزمینی این کشور علاقه زیادی نشان داده و هماکنون شرکتهای چینی در شمال افغانستان، نفت استخراج میکنند.
طالبان استخراج میدان نفتی قشقری و سایر میدانهای نفتی آمودریا در ولایتهای جوزجان و فاریاب را طی یک قرارداد ۲۵ ساله به شرکتی چینی به نام «گاز و پترولیوم شینجیانگ در آسیای مرکزی» واگذار کردهاند.
همچنین طی هفته جاری، یک پالایشگاه نفتی به هزینه ۱۵ میلیون دلار در ولایت بلخ افغانستان که توانایی تصفیه ۱۸ تن نفت در یک ماه را دارد، به دست بخش خصوصی افتتاح شد.
گفتنی است که طالبان تاکنون برای افزایش عوایدشان از منابع معدنی و زیرزمینی افغانستان تلاش بسیاری کردهاند و به کرات از کشورهای منطقه خواستار سرمایه گذاری در بخش معادن شده اند.
با وجود این تلاشها، حکومت سرپرست افغانستان از ارائه جزئیات شفاف در مورد درآمد خود از بخش معادن خودداری میکند.
گفته میشود که بخش زیادی از این درآمدها صرف هزینههای حکومتی و نظامی طالبان میشود.