به گزارش ایراف، پس از دیدار ویکرام مصری و امیرخان متقی در امارات که چهارشنبه گذشته انجام شد، تحلیلگران خبر از آغاز تعاملات جدی و تعمیق روابط میان دهلی نو و کابل در بحبوحه تنش میان طالبان و پاکستان میدهند.
به گزارش الجزیره؛ برای نخستین بار، این نشست تنها چند روز پس از آن برگزار می شود که هند حملات هوایی پاکستان به افغانستان را محکوم کرد.
در این گزارش آمده است که نماینده سیاسی حکومت سرپرست افغانستان توسط حکومت هند در بخش کنسولی این کشور پذیرفته و مشغول به کار شده است، در حالی که دولت هند در مورد این انتصاب اظهار نظری نکرده، اما این موضوع با سفر مقامات وزارت امور خارجه هند در همان ماه به کابل همزمان شد.
در بیانیه وزارت امور خارجه هند در مورد موضوعات مطرح شده در دیدار اخیر با نمایندگان حکومت سرپرست افغانستان به این موارد اشاره شده است؛ تحولات منطقه ای، تجارت و همکاری های بشردوستانه به اضافه توافق برای از سرگیری پروژه های توسعه ای و همچنین حمایت از بخش بهداشت و مسئله پناهندگان افغانستان.
کبیر تنجا، عضو اندیشکده بنیاد تحقیقاتی آبزرور مستقر در دهلی نو اظهار کرده که این فقط یک پیشرفت طبیعی از رویکرد محتاطانه و طولانی مدت هند نسبت به واقعیت طالبان در کابل از سال 2021 است. مانند دیگر همسایگان، برای هند نیز طالبان یک واقعیت است و نادیده گرفتن افغانستان و مردم افغانستان، گزینه مناسب و معقولی نیست.
در همین حال، راگاو شارما، استاد رشته روابط بین الملل دانشگاه جیندال مستقر در دهلی نو، با این موضوع موافق است. وی اظهار داشت: “من فکر می کنم این موضوع ادامه سیاست پیشین است که در آن به نوعی با طالبان درگیر هستیم، اما ما واقعا نمی خواهیم عمق تعامل خود را اعلام کنیم.”
وی افزود: زمانی که صحبت از تعامل دیپلماتیک با طالبان میشود، ما در حاشیه باقی ماندهایم و کشورهایی از جمله قطر، چین و ترکیه در توسعه روابط با طالبان پیشرو هستند و پاکستان از نظر نفوذ در رتبه پنجم قرار دارد و هند حتی در این لیست قرار ندارد.”
راگو شارما در گفتگو با الجزیره اظهار داشته که هند باید در منطقه حضور داشته باشد و با باز نگه داشتن کانال ارتباطی با طالبان، آنها می توانند حداقل در مورد برخی از مسائلی که برای هند مهم است درگیر شوند.