رسانه پاکستانی: اسلام‌آباد باید با قندهار مذاکره کند

به گزارش ایراف، روزنامه دان نیوز پاکستان در مقاله ای تازه نوشته است که همزمان با بی اعتمادی میان روابط پاکستان با طالبان افغانستان، حاکمان کابل برای خروج از انزوا و تعمیق روابط اقتصادی به کشورهای منطقه چشم دوخته اند.

در این مقاله آمده است در حالی که هیچکس به طور رسمی طالبان را به رسمیت نشناخته است؛ اما دولت ها به روابط خود با افغانستان ادامه می دهند. در همین راستا در یک تحول مهم وزیر امور خارجه طالبان اخیرا در دبی با معاون وزیر خارجه هند دیدار کرده است.

طرف افغان در این دیدار هند را به عنوان شریک منطقه ای و اقتصادی مهم توصیف کرد. روابط تجاری ظاهرا حوزه اصلی بحث بوده است. باید به خاطر داشت که هند قبل از تسلط طالبان در سال 2021 یک بازیگر اصلی در افغانستان بود. براساس گزارش رسانه ها دهلی نو 3 میلیارد دلار برای پروژه های بازسازی به افغانستان تزریق کرده بود و اعضای سابق ائتلاف شمال روابط گرمی با هند داشتند.

اکنون هند به صورت محتاطانه اما دوامدار با طالبان وارد تعامل شده است. از سوی دیگر، طالبان روابط قابل توجهی با چین و روسیه نیز دارند.

دان در ادامه هشدار می دهد که این تحولات باید پاکستان را نگران کند و سیاست‌گذاران این کشور را وادار سازد تا استراتژی خود را در افغانستان مورد بازنگری قرار دهند.

این روزنامه می افزاید که هرچند روابط با طالبان افغان ممکن است دشوار باشد؛ اما پاکستان نباید یک همسایه متخاصم در غرب خود را بپذیرد.

در بخش دیگری از این تحلیل آمده است که هرچند نگرانی‌های اسلام آباد در مورد پایگاه های تحریک طالبان معتبر است؛ اما پاکستان باید استراتژی خود را در قبال طالبان تغییر دهد.

پیشنهاد:   اندیکشده پاکستانی: جدایی‌طلبان بلوچ به اندازه طالبان پاکستان به تهدید امنیت ملی تبدیل شده‌اند

برخی از کارشناسان پاکستانی بر این باور هستند که پاکستان به جای برقراری ارتباط با حاکمان کابل باید به سراغ رهبر طالبان در قندهار جایی که قدرت واقعی در افغانستان در آنجاست، برود. دان در همین رابطه می‌افزاید که اگرچه هبت الله شخصیتی منزوی است؛ اما اگر پاکستان با موفقیت به او یا افراد نزدیک به او درگیر شود و آن‌ها را متقاعد کند که تحریک طالبان پاکستانی را از مرز دور کند ممکن است وضعیت امنیتی در کشور بهبود یابد.

این روزنامه در نهایت استدلال می کند که راهبرد کنونی یعنی گفتگوهای محدود با کابل و اقدامات جنبشی علیه کابل نتوانسته است مشکل را حل کند. این درحالی است که دیگران – حتی دولت های غیردوست- در حال گسترش روابط خود با طالبان هستند. پس اسلام آباد باید استراتژی خود را مجددا ارزیابی و تنظیم کند.

این یادداشت توصیه می کند که اسلام آباد باید با سایر کشورهای منطقه همکاری کند تا طالبان را به اقدامات ضدتروریستی قوی‌تر متعهد کند. همچنین باید با طالبان در قندهار و کابل ارتباط برقرار کرد تا درهای مذاکره بسته نشود. اگر روابط با افغانستان بیشتر تیره شود به ناامنی در پاکستان می افزاید و کشورهای متخاصم فضای مانور بیشتری پیدا می کنند.

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=47400
اخبار مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها
0
دیدگاه های شما برای ما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x