المرصاد: سیاست‌های سنتی پاکستان در قبال افغانستان ناکام مانده است

به گزارش ایراف، المرصاد، در این مقاله‌ سیاسی با پرداختن به دیدار وزیر خارجه طالبان با دبیر امور خارجه هند، این موضوع را به عنوان دستآورد مهم برای حکومت سرپرست افغانستان مطرح کرده است.

این رسانه افزوده، نزدیکی طالبان با هند واکنش‌های ادارات اطلاعاتی (استخباراتی) پاکستان را در شبکه‌های اجتماعی به همراه داشته است.

در رابطه به این واکنش‌ها نویسنده مقاله نوشته، “این واکنش‌ها نشان‌دهنده سیاستی است که همواره بر مداخله بی‌جا در امور داخلی افغانستان استوار بوده و باعث ایجاد بی‌اعتمادی میان دو کشور شده است، سیاست سنتی پاکستان در قبال افغانستان که بر «عمق استراتژیک» و تحمیل یک حکومت همسو با منافع خود متمرکز بود، اکنون کاملاً شکست خورده است.”

رسانه استخبارات طالبان، همچنان خاطرنشان کرده که پاکستان طی دو دهه گذشته چنان نوع مداخله را در امور افغانستان داشته است که نه تنها به افغانستان آسیب رسانیده بلکه برای خود پاکستان نیز مشکلاتی ایجاد کرده است.

المرصاد تصریح کرده، “پس از بازگشت طالبان به قدرت؛ اسلام‌آباد انتظار داشت که کابل تابع سیاست‌هایش باقی بماند اما حکومت طالبان استقلال ملی را در اولویت خود قرار داد.”

المرصاد در ادامه، به تنش‌های اخیر کابل و اسلام آباد پرداخته و گفته، پاکستان بارها تلاش کرد تا افغانستان را تحت فشار قرار دهد؛ از جمله با اعمال محدودیت‌های مرزی، صدور بیانیه‌های دیپلماتیک و اخیراً حملات هوایی، اما این اقدامات نتیجه معکوس دادند، احساسات ضدپاکستانی در داخل افغانستان افزایش یافت در حالی که طالبان واضح اعلام کرده‌اند که تسلیم در برابر فشارهای خارجی نمیشوند و تنها بر اساس منافع ملی خود تصمیم‌گیری خواهند کرد.

پیشنهاد:   ترامپ با ادامه ارسال کمک‌ به افغانستان مخالفت کرد 

این رسانه در بخشی از این مقاله، بیان کرده که سیاست پاکستان آن‌چنان ناکارآمد بوده است که دخالت‌هایش در امور داخلی افغانستان باعث انزوای بیشتر خودش در سطح جهان شده است.

المرصاد، در ادامه، سیاست خارجی طالبان را مستقل و متوازن خوانده و بر گسترش روابط حکومت سرپرست افغانستان با کشورهای مختلف از جمله ایران و چین اشاره کرده است.

گفتنی است که پیش از این در پی افزایش‌ تنش‌ها میان کابل و اسلام آباد، سیاست‌مداران پاکستانی هم تاکید کردند که سیاست پاکستان در قبال طالبان ناکام بوده است.

آنان گفتند؛ پاکستان در دهه‌های گذشته طالبان افغان را حمایت کرد تا به قدرت برسد و این گروه را از خود می‌دانست اما اکنون با تسلط طالبان بر افغانستان این سیاست نتیجه برعکس داده است.

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=47297
اخبار مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها
0
دیدگاه های شما برای ما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x