به گزارش ایراف، برخی منابع میگویند که این فرمانده پیشین پلیس محلی موسوم به «اربکی» که برای تمدید اعتبار گذرنامه خود به سفارت افغانستان در تهران فراخوانده شده بود، پس از مراجعه به سفارت به خانه بازنگشته و احتمالا بازداشت شده است.
تلاشهای ایراف برای تماس با مقامات سفارت افغانستان در تهران بینتیجه بود و این سفارتخانه تاکنون به طور رسمی به این خبر واکنشی نشان نداده است.
کارشناسان حقوق کنسولی میگویند که با وجود برخورداری سفارتخانهها از مصونیت دیپلماتیک، بازداشت مخالفان حکومتها از سوی نمایندگیهای دیپلماتیک، کاملا غیرقانونی است و مصداق «آدمربایی» محسوب میشود.
در صورتی که این اقدام تایید شود، یادآور بازداشت و سپس قتل فجیع جمال خاشقجی؛ روزنامهنگار منتقد خاندان حاکم عربستان در کنسولگری این کشور در استانبول است که با واکنشهای گسترده جهانی و تنش در روابط دیپلماتیک دو کشور منجر شد.
گفتنی است که پیش از این نیز برخی کارمندان پیشین سفارتخانه افغانستان در تهران که به دلایلی مشابه به این نمایندگی مراجعه کرده بودند، از بازداشت موقت و بازجویی چندساعته خود توسط عوامل طالبان خبر داده بودند. طالبان اما تاکنون این ادعاها را به طور رسمی رد یا تایید نکردهاند.
این در حالی است که ملا هبتالله آخوندزاده؛ رهبر طالبان در نخستین روزهای تسلط دوباره بر قدرت «عفو عمومی» اعلام کرد؛ اما در طول بیش از سه سال گذشته، گزارشهای متعددی درباره ترور مرموز، قتلهای فراقانونی، آدمربایی، بازداشت، شکنجه و باجگیری از نیروهای امنیتی و کارمندان اداری دولت پیشین افغانستان از سوی طالبان، منتشر شده است.