به گزارش ایراف، یک عضو تندروی کنگره آمریکا مدعی شده که طالبان به تهدید مستقیم برای پاکستان تبدیل شده و با استفاده از سلاحهای تأمین شده توسط آمریکا حملاتی را در داخل مرزهای پاکستان انجام میدهد و از تحریک طالبان پاکستان (TTP) حمایت میکند.
پاکستان امیدوار بود که روابط نزدیکش با چین باعث نگرانی ایالات متحده شود، اما به نظر میرسد که این وضعیت به ضرر اسلامآباد تمام شده و تنشهایی را برای آن ایجاد کرده است.
یک گزارش کنگره ایالات متحده ادعا میکند که دولت بایدن هر هفته میلیاردها روپیه به طالبان میفرستد و آنها را علیه اسلامآباد تقویت میکند.
ایلان ماسک، مدیرعامل تسلا و متحد شناخته شده دونالد ترامپ، این گزارش را توییت کرده و پرسیده است: “آیا واقعاً پول مالیاتدهندگان آمریکایی را به طالبان میفرستیم؟”
این افشاگری باعث خشم در شبکههای اجتماعی شده و نگرانیهایی را در ارتش و سازمان اطلاعات پاکستان (آیاسآی) ایجاد کرده است.
لارا لوگان، خبرنگار آمریکایی هم این گزارش کنگره را در ایکس به اشتراک گذاشته و نوشته است: “آیا میتوانید تصور کنید که این تروریستها هر هفته ۴۰ میلیون دلار از پول مالیات ما دریافت میکنند؟”
این پست بیش از ۹.۱ میلیون بار دیده شده، بیش از ۹۰۰۰ لایک دریافت کرده و بیش از ۹۰۰۰ نظر جمعآوری کرده است.
یکی از کاربران، کمیل یوسف، نوشته است: “به عنوان یک آمریکایی، چگونه میتوانیم با این موافقت کنیم؟ طالبان ما را مسخره میکند و از سلاحهای ما استفاده میکند. اینها همان تروریستهایی هستند که هزاران نفر را کشتهاند و با این حال ما آنها را تأمین مالی میکنیم. هر وطنپرستی خونش به جوش میآید.”
طبق بیانیه SIGAR (بازرس ویژه برای بازسازی افغانستان)، زمانی که ایالات متحده از افغانستان خارج شد، سلاحهایی به ارزش ۷ میلیارد دلار و ۵۷.۶ میلیون دلار نقد به طالبان تحویل داد. از آن زمان، دولت بایدن به طور ادعایی از طریق سازمانهای غیردولتی و دیگر سازمانها به طالبان پول میفرستد.
یک گزارش سازمان ملل متحد بیان میکند که تا آگوست ۲۰۲۱، ایالات متحده ۲.۶ میلیارد دلار به افغانستان منتقل کرده است. گزارش کنگره اکنون ادعا میکند که دولت بایدن هر هفته ۴۰ میلیون دلار به طالبان میفرستد.
در نامهای به تاریخ ۲ ژانویه ۲۰۲۵، تیم بورچت نگرانیهایی را درباره تقریباً ۱۰ میلیون دلار کمکهای خارجی که به عنوان مالیات توسط سازمانهای غیردولتی به طالبان افغان منتقل میشود، مطرح کرده است.
بازرس ویژه آمریکا برای بازسازی افغانستان (SIGAR) تأکید کرده است که ایالات متحده همچنان بزرگترین اهداکننده به افغانستان است و از زمان خروج نظامی در سال ۲۰۲۱ بیش از ۲۱ میلیارد دلار تعهد کرده است. این موضوع باعث شد که مایکل مککال، رئیس کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان، خواستار نظارت دقیقتر بر کمکهای خارجی ایالات متحده به افغانستان شود.
مککال تأکید کرد: “دولت ایالات متحده باید اطمینان حاصل کند که کمکهای بشردوستانه به طالبان نفع نمیرساند.” این درخواست با تقاضای بورچت برای کنترلهای سختتر همسو است.
نامه بورچت نگرانیهای جدی را مطرح کرده است که کمکهای خارجی که برای افغانستان در نظر گرفته شده است، ممکن است به طور ناخواسته از طالبان حمایت کند که همچنان کنترل بخشهای قابل توجهی از کشور را در دست دارد.
به نوشته او طالبان به تهدید مستقیم برای پاکستان تبدیل شده است، با استفاده از سلاحهای تأمین شده توسط آمریکا حملاتی را در داخل مرزهای پاکستان انجام میدهد و از تحریک طالبان پاکستان (TTP) حمایت میکند. با این حمایت، TTP به طور فزایندهای ارتش و آیاسآی پاکستان را به چالش کشیده است. این کمکها همچنین ارز افغانستان را تقویت کرده و به نگرانیهای فزاینده پاکستان افزوده است.