شاخه داعش خراسان از کجا تامین می‌شود؟

به گزارش ایراف، با توجه به اینکه شبکه‌های مالی پیچیده داعش یکی از ستون‌های اصلی بقای این گروه‌ هستند، سومالی اخیرا به یکی از مراکز کلیدی تامین مالی شاخه‌های مختلف این گروه، از جمله داعش خراسان در افغانستان، تبدیل شده است.

ایندیپندنت فارسی امروز سه شنبه ۱۸ دی‌ماه در گزارشی نوشته است که داعش مستقر در سومالی به رهبری شیخ عبدالقادر مومن با بهره‌گیری از روش‌های مالی پیچیده، در پشتیبانی از عملیات داعش در مناطق مختلف جهان از جمله افغانستان نقشی حیاتی ایفا می‌کند.

همچنین تور هامینگ، پژوهشگر مرکز بین‌المللی مطالعات رادیکال‌سازی (ICSR)، می‌گوید سومالی از نظر مالی برای داعش بسیار مهم است و به‌عنوان «مرکز انتقال پول به شاخه‌های داعش در کنگو، موزامبیک، یمن، آفریقای جنوبی و حتی افغانستان» عمل می‌کند.

به گفته هامینگ، کانال‌های انتقال پول داعش از سومالی به دیگر کشورها از جمله افغانستان قابل ردگیری نیستند، چون این انتقال از طریق حواله‌های محلی، تجارت غیرقانونی و استفاده از رمزارزها صورت می‌گیرد.

داعش خراسان پیش از این، از طریق نشریات آنلاین مرکز رسانه‌ای این گروه به نام «موسسه العزائم»، از هوادارانش در داخل افغانستان و دیگر کشورهای جهان خواسته بود که اگر امکان شرکت در «جهاد مسلحانه» را ندارند، با ارسال پول برای این گروه «جهاد مالی» کنند.

هانس‌یعقوب شیندلر، مدیر پروژه مقابله با افراط‌گرایی، می‌گوید سیستم حواله سنتی در شرق آفریقا یکی از ابزارهای کلیدی برای انتقال پول به مناطق مختلف، از جمله افغانستان است.

گفته شده که این سیستم غیررسمی امکان انتقال پول بدون نظارت دقیق را فراهم می‌کند و ردیابی آن تقریبا غیرممکن است.

علاوه بر این، داعش از تجارت غیرقانونی منابع طبیعی در آفریقا از جمله زغال‌سنگ و طلا برای تامین مالی عملیات‌هایش استفاده می‌کند. این منابع به پول نقد تبدیل و سپس از طریق شبکه‌های مالی محلی و بین‌المللی، به شاخه‌های مختلف این گروه ارسال می‌شوند.

پیشنهاد:   آمریکا برخی کشورهای آسیای میانه را متهم به حمایت از داعش کرد

داعش خراسان که یکی از مرگبارترین شاخه‌های داعش شناخته می‌شود، به‌شدت به منابع مالی خارجی وابسته است.

این مقام اضافه کرد که بخشی از این حمایت مالی به مناطق مرزی افغانستان و پاکستان منتقل می‌شود؛ جایی که داعش خراسان در تلاش است تا نفوذش را گسترش دهد.

داعش خراسان که سال ۲۰۱۴ و از میان فرماندهان و اعضای ناراضی طالبان افغانستان و پاکستان در شرق افغانستان شکل گرفت، در ۱۰ سال گذشته حملات مرگباری به بخش‌های مختلف افغانستان و پاکستان انجام داده است. با فروپاشی دولت جمهوری در افغانستان در اوت ۲۰۲۱، صدها عضو داعش خراسان از جمله مهاجمان انتحاری و فرماندهان کلیدی این گروه از زندان‌های دولت پیشین آزاد شدند و به جبهه جنگ برگشتند.

آخرین مورد در ۱۱ دسامبر، خلیل‌الرحمان حقانی، از سران شبکه حقانی و وزیر امور مهاجرین طالبان، در حمله مهاجم انتحاری داعش خراسان کشته شد.

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=46925
اخبار مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها
0
دیدگاه های شما برای ما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x