سفارت آمریکا در کابل به زودی بازگشایی می‌شود

به گزارش ایراف، در آستانه بازگشت ترامپ به کاخ سفید نشانه‌های تمایل واشنگتن برای بازگشت به افغانستان افزایش یافته است و این اقدام در نخستین مرحله با فعال شدن سه دپارتمان سفارتخانه آمریکا در کابل، آغاز خواهد شد.

پیش‌بینی می‌شود که بازگشایی سفارتخانه آمریکا در کابل، مسیر بازگشت ایالات متحده به افغانستان و نقش‌آفرینی واشنگتن در معادلات سیاسی، امنیتی و رقابت‌های ژئوپلیتیک پیرامون افغانستان را هموار کند.

از سوی دیگر، به تازگی یک رسانه وابسته به کنگره آمریکا نیز بازگشایی سفارت ایالات متحده در افغانستان و تعاملات با شبکه حقانی را به عنوان «ابتکارات جسورانه» واشنگتن و متمرکز بر مولفه «ضد تروریسم» پیشنهاد کرده است.

به نوشته نشریه آمریکایی «هیل» رهبری ناهمگن طالبان بین قندهار و کابل، زمینه‌‌ساز رخنه آمریکا در داخل حکومت سرپرست افغانستان و فرصتی برای بازتعریف رهبری آمریکا در منطقه، محسوب می‌شود.

در همین حال، برخی اعضای کابینه پیشنهادی ترامپ نیز خواهان فعال شدن آمریکا در افغانستان دست‌کم در عرصه‌ دیپلماتیک شده‌اند.

بر اساس گزارش‌ها، این مقامات گفته‌اند که «آمریکا باید فعالیت نهادهای دیپلماتیک خود در افغانستان را از سر بگیرد.»

از جانب دیگر، عباس استانکزی؛ معاون سیاسی وزارت خارجه طالبان نیز روز شنبه، ۱۵ دی، در مراسمی در کابل از دونالد ترامپ به‌عنوان فردی «قاطع و با جرأت» ستایش کرد و خواستار بازگشایی سفارت آمریکا در افغانستان شد. او گفت که طالبان برای پذیرایی از آمریکا کاملا آماده است.

او تصریح کرد: هیچ دشمنی دایمی نیست، همان‌گونه که هیچ دوست دایمی نیز وجود ندارد… همانگونه که با روسیه جنگیدیم و حالا دوستان خوبی هستیم، با آمریکا هم ۲۰ سال جنگیدیم و حالا می‌خواهیم روابط خوب داشته باشیم.»

پیشنهاد:   اچکزی: شهباز شریف پاکستان را به سمت جنگ داخلی برده است

پیشتر نیز یک منبع موثق به ایراف گفته بود که طالبان در حال بازسازی بخش‌های آسیب‌دیده ساختمان سفارت آمریکا در کابل هستند. گفته می‌شود که به دنبال سقوط کابل و فرار عوامل آمریکایی از افغانستان، ساختمان سفارت آمریکا به تصرف نیروهای طالبان درآمد و در جریان این رویداد، قسمت‌هایی از آن توسط نیروهای طالبان، تخریب شد.

در اوایل آذرماه سال جاری نیز طالبان اعلام کردند که موانع خیابان سفارت آمریکا در کابل پس از سال‌ها برداشته شده است. با این حال هنوز مردم اجازه ندارند از این مسیر رفت‌وآمد کنند.

حمدالله فطرت؛ معاون سخنگوی طالبان در آن زمان به رسانه‌ها گفت که این خیابان اخیراً بازسازی و موانع آن به طور کامل برداشته شده و در حال حاضر کار روی ساخت دروازه ورودی آن جریان دارد.

این مقام طالبان اما گفت که این خیابان در آغاز برای تردد مهمانان و مقامات بازگشایی خواهد شد.

اخیرا مقام‌های آمریکایی آشکارا طالبان را ترغیب کرده‌اند که برای پایان دادن به انزوای بین‌المللی از تحریرالشام درس بگیرند.

در همین راستا زلمی خلیلزاد؛ نماینده پیشین امریکا برای صلح افغانستان در واکنش به حذف جایزه ۱۰ میلیون دلاری بر سر احمد الشرع یا همان محمد الجولانی؛ رهبر تحریرالشام به عنوان تروریست تحت تعقیب امریکا گفت که طالبان از او یاد بگیرند.

خلیلزاد در حساب رسمی خود در ایکس نوشت: دیگران در شرایط مشابه می‌توانند از احمد الشرع یاد بگیرند که چگونه به جریان اصلی نظام بین‌المللی بپیوندند.
او افزود: آیا طالبان توجه می‌کنند؟

پیش از او، آنتونی بلینکن؛ وزیر امور خارجه امریکا نیز به تحریرالشام توصیه کرده بود که از انزوای طالبان در افغانستان عبرت بگیرد و برای جلب اعتماد جامعه بین‌المللی و ادغام به جهان، گام‌های عملی بردارد.

پیشنهاد:   طالبان: بسته شدن تلویزیون آرزو براساس «صلاح جامعه» و «تقویت نظام اسلامی» اتخاذ شده است

به دنبال آن، متیو میلر؛ سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که اگر به نفع این کشور باشد با «سازمان‌های تروریستی» از جمله طالبان و تحریرالشام تعامل خواهد کرد.

او در در پاسخ به این پرسش که آیا می‌شود باور کرد که آمریکا در گذشته و حین عملیات نظامی علیه «گروه‌های تروریستی به‌شمول طالبان، القاعده و داعش» با آن‌ها تعامل و گفتگو داشته، گفت: «بله بله، ما این توانایی را داریم!»

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=46666
اخبار مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
دیدگاه های شما برای ما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x