سرمای سوزان، سوخت گران؛ دشواری‌های مردم افغانستان در زمستان

به گزارش ایراف، همزمان با افزایش میزان سرمای هوا در افغانستان، قیمت مواد غذایی و سوخت در بازارهای این کشور نیز افزایش چشمگیری یافته است.

صاحبان کسب و کارهای کوچک هشدار داده اند که در ایام جاری به دلیل بدتر شدن شرایط اقتصادی، کالاهای‌شان در مغازه ها مانده و عملا نمی‌توانند بفروشند.

فروشندگان مواد غذایی معتقد اند که قدرت خرید ساکنان در طول سال جاری به میزان قابل توجهی کاهش یافته است.

بسیاری از ساکنان که با شرایط وخیم مالی روبرو هستند، اکنون فقط به اندازه ای خرید می کنند که نیازهای روزانه خود را تامین کنند.

جالب اینجا است که ارزش پول ملی افغانستان به گواه بانک جهانی بهبود پیدا کرده است؛ اما مردم به دلیل مشکلات اقتصادی از جمله بیکاری نمی توانند خرید کنند.

این شرایط برای کارگران روزمزد وخیم‌تر است. آن‌ها بین 20 تا 100 افغانی در روز درآمد دارند که عملا امکان تهیه ملزومات اولیه را با این ارقام ندارند.

رسانه‌های داخلی افغانستان گزارش می‌دهند که فرصت‌های شغلی به میزان قابل توجهی کاهش یافته است که بر توانایی مردم برای خرید کالاهای ضروری تأثیر می‌گذارد.

با این واقعیت تلخ اقتصادی شهروندان افغانستان هر بار این سوال را مطرح می کنند که چگونه آن‌ها در ماه های آینده زنده خواهند ماند؛ زیرا اثرات موج فقر و بیکاری هر گوشه ای از زندگی روزمره را تحت تاثیر قرار داده است.

بر اساس نرخی که فروشندگان عمده مواد غذایی و سوخت در زمستان سال جاری تعیین کرده اند قیمت مواد غذایی و سوخت در هفته‌های اخیر رو به افزایش بوده است.

پیشنهاد:   بارش برف سنگین چندین بزرگراه افغانستان را مسدود کرد 

این آمارها نشان می‌دهد که از جمله نرخ روغن، آرد و برنج نسبت به سایر اقلام مواد غذایی بیشتر افزایش یافته است.

در حال حاضر یک بشکه روغن مایع پنج لیتری در بازارهای کابل پایتخت افغانستان، حدود ۶۰۰ افغانی است، در حالی که این ماده غذایی یک ماه قبل ۴۵۰ افغانی بود.

بر اساس آمار فروشندگان، نرخ ۷ کیلو برنج نیز از ۷۵۰ افغانی به بیش از ۸۰۰ و نرخ یک کیسه آرد ۵۰ کیلوگرم نیز از ۱۵۰۰ افغانی به ۱۶۰۰ افغانی افزایش یافته است.

فروشندگان مواد سوخت زمستانی، از جمله چوب و زغال نیز می‌گویند که قیمت‌ها امسال نسبت به سال قبل افزایش یافته است.

بر اساس آمار آنان، یک خروار زغال سنگ (۵۶۰ کیلوگرم) امسال به حدود 7000 افغانی به فروش می‌رسد، در حالی سال قبل بین ۵۵۰۰ تا ۶۰۰۰ افغانی بود.

قیمت یک سیر چوب (هفت کیلوگرم) نیز در بازار کابل 150 افغانی است، در حالی سال قبل ۱۱۰ افغانی بود.

به همین‌گونه نرخ سایر اجناس، از جمله پوشاک زمستانی نیز در بازارهای کابل افزایش یافته است.

فروشندگان دلیل افزایش نرخ را وضع مالیات‌های سنگین از سوی طالبان بر واردات کالاها و فروشندگان می‌دانند.

نهادهای بین‌المللی همانند سال‌های قبل امسال نیز نسبت به سرنوشت افراد نیازمند در افغانستان در زمستان هشدار داده‌اند و خواستار کمک شده‌اند.

دفتر هماهنگ کننده‌ی کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل متحد (اوچا) چند ماه قبل خواستار افزایش کمک های جهانی به افغانستان شده بود اما تاکنون به این درخواست ترتیب اثر داده نشده است.

اوچا گفته بود که خطرات زمستان زیاد و میزان آسیب‌پذیری شدید است و خدمات کافی به مردم ارائه نمی‌شود.

پیشنهاد:   3.5 میلیون یورو کمک ایتالیا به افغانستان

این نهاد افزوده بود که اولویت‌بندی بین بخش ها و مناطق انجام شده است و ۱۷۱ شهرستان افغانستان دارای اولویت اول و ۲۲۷ شهرستان دارای اولویت بعد هستند که باید به آنها کمک فوری شود.

دفتر هماهنگ‌کننده‌ کمک‌های بشردوستانه‌ سازمان ملل متحد گفته بود که این اولویت‌بندی را با تجربه و تحلیل وضعیت و با استفاده از تجربیات اولویت‌بندی‌های سال‌های گذشته انجام داده است.

سازمان بین‌المللی مهاجرت نیز پیش از ورود سرما به افغانستان اعلام کرد که فصل یخبندان امسال در افغانستان بسیار سخت تر از سالهای قبل است به طوریکه خانواده‌ها برای زنده ماندن به گرما و سرپناه نیاز دارند.

در همین حال، برنامه جهانی غذا اعلام کرده است که به دلیل کمبود بودجه، بیش از هفت میلیون نفر در افغانستان از کمک های نجات دهنده در زمستان امسال محروم خواهند شد.

فقر یکی از مسایل دیرینه در افغانستان است که ناشی از عوامل مختلف از جمله 40 سال جنگ است. کارشناسان معتقد اند زمانی این مشکل حل می شود که سطح تحصیلات در جامعه افزایش یابد و دولت برنامه مشخصی برای مقابله با این بحران تدوین کند.

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=46579
اخبار مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها
0
دیدگاه های شما برای ما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x