به گزارش ایراف، سید روحالله حسینی؛ رایزن فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در کابل ۲۷ آبان ماه سال جاری با نورالدین عزیزی؛ سرپرست وزارت صنعت و تجارت افغانستان درباره برگزاری نمایشگاه دستاوردهای دانشبنیان ایران در افغانستان دیدار و رایزنی کرد.
رایزن فرهنگی سفارت ایران در کابل در آن دیدار به حوزه صنایع دستی و نقش دو وجهی آن در عرصه هنر و صنعت اشاره داشت و افزود: یکی از مهمترین عوامل زمینه ساز توسعه این صنعت، معرفی و عرضه محصولات صنایع دستی در قالب برگزاری نمایشگاههاست.
وی در این رابطه، پیشنهاد برگزاری نمایشگاههای صنایع دستی در دو کشور را به عنوان اقدامی تأثیرگذار و مؤثر در رونق گرفتن این صنعت و تشویق هنرمندان مطرح کرد و آمادگی رایزنی فرهنگی ایران برای پیگیری اجرایی شدن این طرح با همکاری حوزههای ذیربط در وزارت صنعت و تجارت افغانستان اعلام داشت.
سرپرست وزارت صنعت و تجارت افغانستان نیز ابراز امیدواری کرد که این دیدار، زمینه ساز همکاریهای بیشتر بین ایران و افغانستان به عنوان دو کشور دوست و همسایه را فراهم کند.
نورالدین عزیزی، با اشاره به ظرفیتهای موجود در دو کشور، از پروژه پیشنهاد شده توسط رایزن فرهنگی کشورمان استقبال کرد و راهکار اجرایی این طرح را تشکیل کارگروه تخصصی مشترک بین وزارت تحت مدیریت خود و رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران دانست.
به دنبال استقبال این مقام ارشد افغان، ستاد عملیاتی برگزاری این نمایشگاه با حضور نمایندگان چندین نهاد ایرانی تشکیل شد.
در نشستی که روز چهارشنبه ۱۲ دی ماه با حضور حسین روزبه؛ رییس سازمان توسعه همکاری های علمی فناورانه بین المللی، سید روحالله حسینی؛ رایزن فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی در کابل، میثم مهدیپور؛ معاون رسانهای نماینده ویژه رییس جمهور در امور افغانستان و… در تهران برگزار شد، طرح برگزاری نمایشگاه دستاوردهای دانشبنیان ایران در افغانستان مورد ارزیابی قرار گرفت.
در پایان این نشست، ستاد عملیاتی برگزاری نمایشگاه دستاوردهای دانشبنیان ایران در افغانستان، تشکیل شد. این ستاد در نخستین گام باید ابعاد و اهداف این طرح را با مقامات ارشد حکومت سرپرست افغانستان، مطرح و نهایی کند و در ادامه، اقدامات و تمهیدات لازم از سوی جمهوری اسلامی ایران برای برگزاری این نمایشگاه را تسهیل کند.
تهیه فهرست نهایی نهادها، سازمانها، شرکتها، فعالان و دانشمندان حوزه دانشبنیان، هوش مصنوعی و…، تسهیل امکان انتقال نیروی انسانی، نمایندگان شرکتها و دانشمندان ایرانی و نیز تجهیزات قابل ارائه در نمایشگاه به افغانستان، رایزنی با مقامهای افغان به منظور فراهمآوری زمینهها و تسهیلات مورد نیاز برای برگزاری هرچه بهتر آن، تبلیغ و اطلاعرسانی به فعالان حوزه علم و صنعت، دانشگاهیان، دانشمندان، علاقمندان و افکار عمومی ایران و افغانستان، و در نهایت، هدفگذاری بهرهوری بهینه از این فرصت برای تامین و توسعه ارتباطات و همکاریهای علمی و فناوری میان نهادها، سازمانهای علمی و فناوری و اندیشکدههای دو کشور، از دیگر وظایف و مسئولیتهای این ستاد خواهد بود.
گفتنی است که ایران علیرغم تحریمهای خارجی، یکی از کشورهای پیشرو در حوزه علوم و صنایع دانشبنیان نه تنها در خاورمیانه؛ بلکه در جهان است و دانشمندان و پژوهشگران جوان ایرانی در بسیاری از زمینهها از فناوری هستهای تا علوم پزشکی، هوش مصنوعی، دولت الکترونیک، بانکداری و… به پیشرفتهای شگرفی رسیدهاند.