به گزارش ایراف، بر اساس سخنان سرپرست وزارت صنعت و تجارت طالبان، ۱۵۰ هزار جریب زمین در اختیار آنان قرار گرفته و یکهزار و ۲۰۰ شرکت خواستار زمین در پارکهای صنعتی هستند.
این وزارت تصویب قانون پارکهای صنعتی در جریان سال ۲۰۲۴ میلادی را یک اقدام اثرگذار برای به وجود آوردن تحول مثبت در بخش صنعت افغانستان دانسته است.
آقای عزیزی در گفتگو با طلوع نیوز افزود که حکومت سرپرست جلو فرار سرمایه و قاچاق پول از افغانستان را گرفته و برای جلب سرمایهگذاری گامهای بلندی برداشته است.
نورالدین عزیزی افزود: «ما متقاضی زمین در حدود ۱۲۰۰ شرکت داریم؛ ۱۰۸ شرکت آن را ما بررسی کردیم که در حدود ۱۳۰ میلیون دلار سرمایهگذاری است و آهسته آهسته تمام شرکتها بررسی میشود.»
سرپرست وزارت صنعت و تجارت با اشاره به افزایش دادوستد افغانستان با کشورهای آسیای مرکزی و راهیابی محصولات این کشور به نمایشگاههای گوناگون در منطقه، افزود که انقلاب صنعتی زمانی رخ میدهد که صنعتکاران کشاورزان را پشتیبانی کنند و مردم از تولیدات داخلی افغانستان استفاده کنند.
نمایندگان بخش خصوصی، صنعتکاران و کارشناسان اقتصادی در این برنامه؛ دعوت سرمایهگذاران به کشور، ایجاد بیمه و تنظیم امور بانکی، تامین برق و کاهش مالیات برای سرمایهگذاران را از راههای پیشرفت اقتصادی افغانستان عنوان کردند.
سید مسعود؛ آگاه مسایل اقتصادی در این برنامه با تاکید بر تدوین قانون اساسی گفت: «تا که قانون اساسی به وجود نیاید، تمامی قوانینی که وجود دارد در حالت تعلیق میرود؛ به خاطر اینکه اصل قاعده نظام از بین میرود. من فکر میکنم که اول باید قانون اساسی را ایجاد کنند.»
بر اساس گزارشات اتاق صنایع و معادن، در جریان سال ۲۰۲۴ میلادی، ظرفیت خودبسندگی افغانستان از ۶۹ بخش خصوصی به ۸۷ بخش افزایش یافت و در این سال حدود ۴۰۰ کارخانه کوچک و متوسط در این کشور فعال شدند.