مبادلات ریلی ایران – افغانستان از مرز ۳۰ هزار تن گذشت

به گزارش ایراف، مصطفی رضایی، مدیر عامل کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان گفت: از مجموع این میزان تبادلات تجاری، ۱۵ هزار تن آن مربوط به جابجایی کالای صادراتی و یا ترانزیتی از این مرز بوده است و نیمی دیگر نیز تجهیزات مربوط به ساخت و تجهیز خطوط ریلی در افغانستان است.

وی گفت: البته بسیاری از اقلامی که برای ساخت خط ریلی در افغانستان استفاده شده از جمله ریل از کشور ترکیه و از طریق این خط ریلی به افغانستان ترانزیت شده است.

مدیر عامل کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان همچنین اظهار داشت: شنبه این هفته نخستین قطار ترانزیتی چین به افغانستان از مبدا بندرعباس به ایستگاه روزنک هرات رسید.

این قطار حامل هزار تن ورق آهن از مبدأ کشور چین است که ابتدا توسط کشتی به بندر جبل علی امارات متحده عربی و سپس به بندرعباس منتقل شده و در نهایت از طریق شبکه ریلی ایران و مسیر بندرعباس- خواف- هرات به ایستگاه روزنک در افغانستان رسید.

رضایی همچنین اظهار داشت: پیش‌بینی می‌شود ایجاد گذرگاه ریلی چین- ایران- افغانستان و عبور نخستین بار ترانزیتی از این مسیر، سرآغاز دوره‌ای جدید در همکاری‌های ترانزیتی میان چین و افغانستان از مسیر ایران باشد.

گفتنی است که گذرگاه ریلی خواف- هرات با اتصال شبکه ریلی ایران به هرات در غرب افغانستان، نقش کلیدی در ارتباطات منطقه‌ای ایفا می‌کند و مسیری ۲ هزار کیلومتری را از چین، قرقیزستان، تاجیکستان، افغانستان، ایران، ترکیه و اروپا ایجاد کرده است.

شمتیغ به عنوان گذرگاه رسمی گمرک مرزی در مسیر راه‌آهن خواف – هرات در فاصله حدود ۵۰ کیلومتری با خواف قرار دارد.

پیشنهاد:   ترانزیت و حمل و نقل ریلی، ظرفیت‌های نهفته برای توسعه افغانستان است

این گذرگاه بین ایران و افغانستان در سال ۱۳۹۹ در شهرستان مرزی خواف واقع در جنوب شرقی خراسان رضوی گشایش یافته است.

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=46192
اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها