به گزارش ایراف به نقل از دان؛ در سال ۲۰۲۴، حدود ۵۷۵ غیرنظامی و ۳۸۳ نیروی امنیتی در حملات تروریستی کشته شدند. افزایش فعالیتهای تحریک طالبان پاکستان (TTP) و تجزیهطلبان بلوچ (BLA) تهدیدات جدی امنیتی ایجاد کرده است. دولت باید استراتژیهای جدیدی برای مقابله با این تهدیدات تدوین کند.
حملات BLA به اهداف چینی و حملات TTP باعث افزایش تنشها با چین و افغانستان شده است. چین به وضوح اعلام کرده که تهدیدات امنیتی غیرقابل قبول هستند و افغانستان نیز تمایلی به مهار گروههای تروریستی نشان نمیدهد. پاکستان باید راهحلهایی برای بهبود روابط با این کشورها پیدا کند.
بحران سیاسی که با برکناری عمران خان، نخست وزیر سابق پاکستان آغاز شد، همچنان ادامه دارد. اعتراضات، دستگیریها و انتخابات مخدوش، بحران سیاسی را تشدید کرده است. دولت و ارتش مخالفان سیاسی را به عنوان تهدیدی وجودی میبینند که این منجر به عقبنشینی دموکراتیک و تأثیرات منفی بر اقتصاد شده است.
همچنین دولت پاکستان برای محدود کردن اعتراضات آنلاین و بسیج سیاسی مخالفان، به اقدامات شدیدی مانند ممنوعیت پلتفرمهای اجتماعی و کاهش سرعت اینترنت متوسل شده است. این اقدامات تهدیدی برای صنعت فناوری در حال رشد و اقتصاد این کشور محسوب میشوند.
واکنش دولت به بحران سیاسی باعث تسریع در افول مردمسالاری شده است. تغییرات در قوه قضائیه و تمدید دوره فرمانده ارتش نشاندهنده کاهش قدرت نهادهای دموکراتیک است. احزاب سیاسی باید برای جلوگیری از افول مردم سالاری با یکدیگر همکاری کنند.
چالشهای پیش روی پاکستان در سال ۲۰۲۵ بسیار بزرگ هستند. دولت باید بحران سیاسی و چالشهای امنیتی را به طور همزمان مدیریت کند. مقابله با بحران سیاسی میتواند سایر چالشها را نیز کاهش دهد و به دولت اجازه دهد به چالشهای امنیتی بپردازد.