رویدادهای فرهنگی افغانستان در سال ۲۰۲۴: جلوگیری از قاچاق آثار و بازسازی اماکن تاریخی

به گزارش ایراف، تاریخ و آثار تاریخی هر کشور نمادهای هویت ملی آن هستند، و افغانستان به‌عنوان یکی از کشورهای غنی از نظر آثار تاریخی و فرهنگی، جایگاه ویژه‌ای در سطح جهان دارد.

گزارشات وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان حاکی است که در جریان سال ۲۰۲۴ از قاچاق ۵۳۸ اثر تاریخی جلوگیری شده و آن‌ها را به موزه های ولایات انتقال داده است.

با این وجود باید گفت که جلوگیری از قاچاق ۵۳۸ اثر تاریخی را آیا می توان جزو دستاوردهای مسئولین یک کشور دانست یا این نشان از شکافی بزرگ در حفظ اثار تاریخی در یک مرز و بوم را دارد؟

پیش از این، خبیب غفران؛ سخنگوی وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان در این‌باره گفته بود: «وزارت اطلاعات و فرهنگ از قاچاق ۵۳۸ اثر تاریخی جلوگیری کرده است. این آثار شامل وسایل فلزی، آثار دوره برنز، و آثار دوره اسلامی مانند وسایل حربی، مسکوکات و زیورآلات هستند.»

همچنین در سال ۲۰۲۴ در افغانستان با توجهات و درخواست ساکنان ولایات، حدود ۱۵۰ مکان تاریخی و باستانی در ولایت‌های مختلف کشور ثبت شده‌اند.

در جریان این سال، بیش از ۸ مکان تاریخی در ولایت‌های هرات، بامیان، قندهار، غزنی و کابل بازسازی شده‌اند و اجرای ترمیم منار جام غور، پیشرفت ۸۰ درصدی کار بازسازی بالاحصار کابل و آغاز کار بازسازی آرشیو ملی از مکان‌های بازسازی شده در این سال بودند.

گفتنی است که آثار و مکان های تاریخی هر کشور نیاز به توجهات گسترده دولتی و مردمی دارد و کشوری مانند افغانستان که سال ها درگیر جنگ و فقر بوده است قطعا نیاز دارد که در این بخش بیش از پیش کاستی ها را جبران و در حفظ و نگهداری آثار و مکان های تاریخی مبادرت کند.

پیشنهاد:   طرح ۵ ساله طالبان برای کشت جایگزین خشخاش
لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=46102
اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها