حزب‌التحریر افغانستان جولانی را متهم به عقب‌نشینی از «قوانین الهی» کرد

به گزارش ایراف، وب سایت ممری (MEMRI) در مقاله ای تازه نوشته است که حزب التحریر افغانستان رهبر تحریرالشام را متهم به عقب نشینی از «قوانین الهی» کرده است.

در این یادداشت آمده است که در 21 دسامبر 2024، حزب التحریر افغانستان مقاله ای را منتشر کرد که پس از سقوط دولت اسد در سوریه، احمد شرع جولانی از حکومت سختگیرانه اسلامی به سیاست عملگرایانه روی آورده است.

حزب التحریر افغانستان در مقاله خود به دو مصاحبه الجولانی با فاصله زمانی ده ساله اشاره کرده است. این حزب در این مقاله آورده است که جولانی در اولین مورد، محمد مرسی، رئیس جمهور وقت مصر و رهبر اخوان المسلمین را متهم کرد که به اسلام پشت کرده و از سازمان ملل برای خشنود کردن غرب پیروی می کند؛ اما در مورد دوم، زمانی که الجولانی پس از سرنگونی دولت در سوریه صحبت کرد، در مورد “تغییر شخصیت و تکامل خود با تاکید بر اینکه اعتقادات در زمان جنگ و صلح یکسان نیست” صحبت کرد. جولانی اشاره کرد که ممکن است در گذشته دیدگاه هایی داشته که دیگر به آنها پایبند نیست؛ زیرا تجربه و گذر زمان چیزهای زیادی به او آموخته است.

حزب التحریر نوشته است که در مصاحبه نخست جولانی پیش از شروع برنامه، تصاویری از پیکارجویان نمایش داده می‌شود که در حین آموزش، با قاطعیت شعار می‌دهند که «مجاهدین، ما دولت خلافت را می‌سازیم». پس از این شروع پر سر و صدا، یک خبرنگار الجزیره می گوید که مصاحبه ای اختصاصی با رهبر جبهه النصره، احمد شرع الجولانی دارد.

پیشنهاد:   رئیس جمعیت علمای اسلام پاکستان ترور وزیر طالبان را شهادت خواند

این مصاحبه مربوط به حدود ده سال پیش بود؛ در آن زمان جولانی برای مردم ناشناخته بود و تصویر او به دلایل امنیتی مخفی شده بود، زیرا او به عنوان “تروریست” تحت تعقیب بود و ایالات متحده برای او 10 میلیون دلار جایزه تعیین کرده بود.

جولانی در این گفت‌وگوی طولانی به صراحت اعلام می‌کند که هدفش ایجاد حکومتی بر اساس روش پیامبر(ص) است و در سخنان خود از محمد مرسی [رهبر] اخوان‌المسلمین انتقاد می‌کند و می‌گوید: اخوان‌المسلمین تسلیم خواست غرب و بیش از آنچه غرب از آن خواسته است، انجام داده است.

اما چند روز پیش او در آخرین مصاحبه خود با CNN، وجهی کاملاً متفاوت از خود نشان داد، او درباره تغییر و تحول شخصیتی خود صحبت و تأکید کرد که باورها در زمان جنگ و صلح یکسان نیست.

جولانی اشاره کرد به اینکه ممکن است در گذشته نظراتی داشته باشد که دیگر به آنها پایبند نیست، زیرا تجربه و گذشت زمان چیزهای زیادی به او آموخته است. وی افزود: کسانی که در برخی ایده ها یا قوانین ثابت می مانند، نمی توانند جامعه را مدیریت کنند. او می خواهد که جهان به اعمال او نگاه کند و قضاوت کند که آیا او واقعاً تغییر کرده است یا نه، اگر آنها سخنان او را باور نمی کنند.

در ادامه این یادداشت همچنین به اظهار نظرهای اخیر جولانی در مورد طالبان پرداخته است. به طوری که آمده است برخی از شعارهای جولانی و شعارهای دولت افغانستان [طالبان] شبیه هم هستند، اما جولانی در مصاحبه با بی‌بی‌سی گفت که حکومتی مانند طالبان نمی‌خواهد.”

پیشنهاد:   طالبان: حملات اسرائیل در سوریه تداوم اهداف نامشروع این رژیم است

اما از سوی دیگر، این مواضع در افغانستان با واکنش‌های متفاوتی روبه‌رو شده است. پس از تغییرات اخیر در سوریه، طالبان که در تلاش برای تعامل با جهان هستند، مورد بی‌اعتنایی دشمنان قرار گرفته‌اند.

از سوی دیگر، مخالفان طالبان (ناسیونالیست‌ها و سکولارها) از این فرصت استفاده کرده و طالبان را نقد کردند و گفتند: طالبان باید از جولانی از تغییر لباس تا احترام به ارزش‌ها و نمادهای ملی، آزادی‌ها یاد بگیرند.

در همین حال، با تشدید تعامل جولانی با جهان، دولت‌ها و مخالفان طالبان ممکن است از تغییرات و تحولات سوریه به عنوان سلاحی علیه طالبان استفاده کنند و افکار و مواضع آن‌ها را تضعیف کنند.

این در حالی است که سخنگوی وزارت امور خارجه ایالات متحده در یک کنفرانس مطبوعاتی اخیر گفت که اگر طالبان و دولت جدید سوریه می‌خواهند به رسمیت شناخته شوند، باید در اقدامات [خود] نشان دهند که تغییر کرده‌اند. مخالفان داخلی طالبان نیز این سرعت را تبلیغ می‌کنند. تعامل طالبان با جهان بستگی به میزان عقب نشینی آنها از آرزوهای خود برای ایجاد “خلافت راشدین” دارد، مانند آنچه توسط جولانی به نمایش گذاشته شد.

در نهایت حزب التحریر افغانستان معتقد است که هرچند دنیا اعمال جولانی را حکمت، هوشمندی و بصیرت سیاسی می‌داند و در نتیجه ممکن است عده‌ای از «مجاهدین» به دام بیافتند و راه جولانی را بهتر بدانند؛ اما کسانی خواهند بود که موازین الهی و خشنودی پروردگارشان را رعایت کنند. اینان «مجاهدانی» هستند که خلافت راشدین را برپا می دارند و رستگار خواهند بود.

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=46090
اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها