به گزارش ایراف، در اعلامیه این نهاد که امروز سهشنبه، ۱۱ دی، منتشر شده، آمده که از میان ۴۵۵ قربانی مهمات انفجاری در افغانستان، ۳۵۹ نفر کودکان بودند.
همچنین این نهاد در اعلامیهاش خاطرنشان کرده که در سال جاری میلادی، ۲۳۴ حادثه مرتبط با خطرات انفجاری را در افغانستان ثبت کرده است.
براساس اعلامیه صلیب سرخ، افغانستان همچنان یکی از آسیبپذیرترین کشورها در برابر خطرات انفجاری است.
بهدلیل چند دهه جنگ، بخشی از خاک افغانستان آلوده به مین و مواد انفجاری است.
کمیته صلیب سرخ گفته که سه میلیون نفر در افغانستان در شعاع یک کیلومتری مینها و مواد انفجاری باقیمانده از جنگ زندگی میکنند. این سازمان همراه جمعیت هلال احمر افغانستان در سال ۲۰۲۴ برای بیش از ۲۴۰ هزار نفر در سراسر کشور آگاهیدهی کردند.
در اعلامیه این سازمان نیز آمده که در سال ۲۰۲۴، مردم در افغانستان همچنان با وضعیت وخیم مواجه بودند که ناشی از چالشهای اقتصادی، بلاهای طبیعی و پیآمدهای دههها درگیری مسلحانه است.
این نهاد گفته استکه تحریمهای بینالمللی و کاهش کمکهای خارجی چالشهای بیشتری را ایجاد و به وضعیت بد در کشور کمک کرد.
از سوی دیگر، مسئولان اداره ملی مبارزه با حوادث افغانستان نیز امروز از کشته و زخمی شدن ۵۵۳ تن در اثر انفجار مینها و مهمات انفجاری، طی یک سال گذشته، در این کشور خبر دادند.
نورالدین رستمخیل، رئیس نهاد انسجام و تطهیر مین این اداره، در گفتگو گفته است که در جریان سال ۲۰۲۴ میلادی در اثر انفجار مینهای منفجرنشده و مهمات انفجاری در افغانستان، ۱۴۹ تن جان باخته و ۴۰۴ تن دیگر زخم برداشتند.
با این حال، هیئت سازمان ملل متحد در گزارشی تازهای گفته افغانستان همچنان با بحران مینهای منفجرنشده مواجه است و کودکان قربانی اصلی این مینها هستند.
این نهاد افزوده، خطر مینهای منفجر نشده در مناطق دوردست و روستاها زیادتر بوده است.
یوناما، از حکومت سرپرست و جامعه جهانی خواسته تا در راستای پاکسازی موادهای منفجره اقدامات فوری انجام دهد.
پیش از این طالبان نیز برای رفع این معضل از نهادهای جهانی کمک خواسته بود.