تبلیغات آنلاین داعش در آسیای جنوبی؛ حمله به طالبان به دلیل تعامل با ایران

به گزارش ایراف به نقل از مطالعات راهبردی شرق؛ در سال ۲۰۱۹، تلگرام اقدام به حذف کانال‌ها و حامیان داعش کرد که منجر به مهاجرت آن‌ها به پلتفرم‌های جدیدی مانند هوپ، راکت چت و تم تم شد. این گزارش به بررسی فعالیت‌های حامیان داعش در این پلتفرم‌ها با تمرکز بر مناطق آسیای جنوبی می‌پردازد.

پیام‌رسان هوپ یک سرویس پیام‌رسان آنلاین است که در سال ۲۰۱۴ ایجاد شد. پس از محدود شدن فعالیت داعش در تلگرام در سال ۲۰۱۹، کاربران داعشی به پیام‌رسان هوپ مهاجرت کردند. در جریان تحقیقات، ۸۲ کانال حامی داعش شناسایی شد که ۳۰ کانال به طور خاص برای مخاطبان آسیای جنوبی طراحی شده بودند. اکثر این کانال‌ها به زبان انگلیسی بودند.

راکت چت یک پلتفرم منبع باز است که حدود ۱۲ میلیون کاربر در سرتاسر جهان دارد. داعش از این پلتفرم برای میزبانی کانال‌ها و سرورهای خود استفاده کرده است. کانال‌های عربی زبان در این پلتفرم نیز طرفداران بیشتری داشتند.

تم تم یک پیام‌رسان آنلاین است که توسط گروه روسی mail.ru مدیریت می‌شود. این اپلیکیشن مشابه تلگرام طراحی شده و مدیران آن نزدیک به دولت روسیه هستند. کاربران داعشی درباره استفاده از این پلتفرم به سایر حامیان داعش هشدار داده‌اند.

محتوای تبلیغات داعش در آسیای جنوبی

در کانال‌های پاکستان‌محور، بیشتر گفت‌وگوها به زبان انگلیسی انجام می‌شود و تعداد معدودی هم به زبان اردو ترجمه شده‌اند. انتقادها از پاکستان حول موضوعاتی مانند مشکلات داخلی، سیاست‌های خارجی، ملی‌گرایی و احساسات ضد اسلامی متمرکز است. فساد، آزار و اذیت زنان توسط مقام‌های ارشد و ناپدید شدن روشنفکران از جمله موارد مورد انتقاد هستند.

پیشنهاد:   محکومیت عمران خان در پرونده قتل یک پلیس

همچنین انتقادهای شدیدی از اتحاد پاکستان با چین و بی‌توجهی به سرکوب مسلمانان اویغور توسط چین وجود دارد.

روایت‌های کانال‌های حامی داعش در حوزه افغانستان عمدتا انتقاد از طالبان و القاعده را شامل می‌شود.

حامیان داعش این دو گروه را به اجرای ناقص شریعت و اتخاذ رویکردهای پوپولیستی متهم می‌کنند.

انتقاد از رابطه طالبان با ایران و سیاست خارجی این گروه از جمله موضوعات مطرح شده است.

طبق ارزیابی‌های انجام شده، فعالیت‌های آنلاین همچنان بر روند عضوگیری و حملات میدانی داعش اثرگذار هستند.

موجی از مهاجرت‌ها از شبکه‌های اجتماعی باز به سمت تلگرام و سپس به اپلیکیشن‌های کوچکتر صورت گرفته است. با هر موج مهاجرت، تعداد کاربران کاهش پیدا کرده است.

داعش از تاکتیک‌های مختلفی برای حفظ بقای خود در بستر شبکه‌های اجتماعی استفاده کرده و تلگرام همچنان یکی از محبوب‌ترین مقصدها برای کانال‌های رسمی داعش است.

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=45969
اخبار مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
دیدگاه های شما برای ما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x