به گزارش ایراف، نیویورک تایمز طی گزارشی نوشت، با پایان یافتن جنگ در افغانستان، طالبان از ورود مسافران خارجی استقبال میکنند و مقامات طالبان می گویند که در سه سال گذشته، 14500 گردشگر خارجی از این کشور منزوی شده و فقیر بازدید کردهاند.
یی پین لین؛ استاد دانشگاه تافتس ایالت ماساچوست آمریکا، عنوان میکند که در طول یک دهه گذشته از 120 کشور بازدید کرده؛ اما همواره آرزوی سفر به یک کشور در وجودش بوده: افغانستان.
وی تصریح کرده است که یک کشور وجود داشت که همیشه آرزو داشت آن را از نزدیک ببیند و تنها به خاطر چندین دهه جنگ، آدمربایی و تروریسم به این کشور نتوانسته بود وارد شود و آن افغانستان بود.
با این وجود، پس از پایان جنگ در افغانستان در سال 2021، حاکمان جدید این کشور شروع به تشویق ورود گردشگران خارجی کردند و “لین” ماه گذشته چمدان های خود را بست، 130 دلار پول برای ویزا پرداخت و با یک پرواز به کابل رفت.
پیش از این، وزارت امور خارجه آمریکا به آمریکاییها توصیه کرده بود که «به دلیل معضل تروریسم، خطر بازداشت غیرقانونی، ناآرامیهای مدنی، آدم ربایی و جنایت» به افغانستان سفر نکنند.
گفته می شود که بسیاری از گردشگران هنگام بازدید از مساجد معروف، رشته کوههای سر به فلک کشیده، صحراهای پهناور دیدنی و بقایای مجسمههای بودا در بامیان، مهماننوازی سنتی این کشور تعریف کرده اند.
در ذهن بسیاری در سراسر جهان، افغانستان پس از تسلط طالبان به گونه دیگری به تصویر کشیده شده است: چیزی شبیه به یک زندان. این کشور به خاطر محدودیتهای خفهکنندهاش برای زنان، که اساساً آنها را از زندگی عمومی حذف کرده است، بدنام شده است.
با این حال، پس از به قدرت رسیدن طالبان، جنگ در کشور پایان یافته و آرامش و امنیت نسبی به ولایات کشور وارد شده است؛ زیرا حاکمیت جدید تاکنون هرگونه مخالفتی را سرکوب کرده است.
این در حالی است که حملات تروریستی همچنان طالبان را با چالش مواجه ساخته، مانند حمله ماه جاری توسط گروه داعش خراسان که منجر به کشته شدن خلیل الرحمن حقانی از مقامات طالبان شد.
حبیب غفران، سخنگوی وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان اظهار داشته که «95 درصد گردشگران به دلیل اطلاعات نادرست رسانه ای و تبلیغات در سراسر جهان، تصور منفی در مورد افغانستان دارند.»
مقامات حکومت سرپرست پیش از این در اظهاراتی اعتراف کرده اند که برای جذب گردشگران، بیش از همه به وبلاگ نویسان و یوتیوبران متکی هستند.
حبیب غفران و احمدالله متقی، رییس اطلاعات و فرهنگ ولایت هرات اذعان می کنند که هیچ گونه سختگیری در مورد نحوه لباس پوشیدن و رفتار گردشگران زن در ملأ عام وجود ندارد؛ ولی با این وجود درصد زنان گردشگر پایین است.
مقامات حوزه گردشگری در افغانستان اعلام کرده اند که گردشگران خارجی بیشتر از کشورهای چین، روسیه، ایرلند، لهستان، کانادا، تایوان، آلمان، فرانسه، پاکستان، استونی، سوئد و… هستند.
گفته می شود که بیشتر مسافران معمولا ویزای خود را در کنسولگری های حکومت سرپرست در دبی یا پیشاور دریافت می کنند.