به گزارش ایراف، جان اچکزی؛ وزیر پیشین اطلاعات ایالت بلوچستان، امروز ۸ دیماه، در یادداشتی در صحفه ایکس خود پرسیده است: «آیا افغانستان با حمایت از تحریک طالبان پاکستان استراتژی خود را برای درگیری آشکار با پاکستان تغییر میدهد؟»
این مقام سابق پاکستان در ادامه، بیانیه امروز وزارت دفاع طالبان را نیز «تحریکآمیز» خوانده است. در بیانیه وزارت دفاع طالبان آمده است: «حملات تلافیجویانه بر مخفیگاههای «عناصر شرور» در آنسوی خط فرضی انجام شد.»
به باور اچکزی، وزارت دفاع طالبان به وضوح نیروهای پاکستان را «عوامل شرور» نامیده و مرز رسمی و بینالمللی پاکستان و افغانستان «دیورند» را رد و به عنوان «خط ساختگی» نامگذاری کرده است.
او معتقد است که این ادبیات تحریکآمیز در نشست اخیر قندهار به طالبان دیکته شده است؛ جایی که ملا هبتالله آخوندزاده، رهبر طالبان، پیشنهاد استقرار نیروها در مرز پاکستان و افغانستان را داده است.
به باور این سیاستمدار پاکستانی، پس از حملات هوایی اخیر پاکستان، گزارشهای اطلاعاتی حاکی از آن است که تحریک طالبان پاکستان برای انجام حملات تلافیجویانه به اهداف کلیدی پاکستان در دره اسماعیلخان، بنو، کوهات، نوشهره و پیشاور، تأسیسات نظامی، مدارس و مراکز اقتصادی، در حال برنامهریزی است.
این مقام سابق بلوچستان، همچنین معتقد است که حملات شب گذشته طالبان در مرز کرم و واکنش متقابل ارتش پاکستان در منطقه دند پتان پکتیا و ادعاهای تحریکآمیز وزارت دفاع طالبان همراه با حمایت آشکار از تیتیپی، نگرانیهای قابل توجهی را در مورد نیات و نقش افغانستان در بیثباتی منطقهای ایجاد میکند.
او در پایان گفته که اکنون برای جلوگیری از تشدید تنش و حفظ ثبات منطقه به یک واکنش قوی دیپلماتیک و استراتژیک نیاز است.
در همین حال، احمد شریف چودری؛ سخنگوی ارتش پاکستان نیز روز جمعه در یک نشست خبری گفت، روابط طالبان با پاکستان «فتنهانگیز» بوده و بر اساس انتخابهای درست شکل نگرفته و طالبان افغان از گروههای تروریستی حمایت کرده و به آنها پناهگاه و آزادی عمل داده است.
گفتنی است که در ادامه واکنشها در پی تشدید تنش میان طالبان و پاکستان، اسد قیصر؛ رئیس پیشین پارلمان پاکستان نیز امروز گفته وخیمتر شدن روابطه طالبان و پاکستان ممکن است راه را برای بیثباتی منطقه باز کند. او خواستار تشکیل جرگه قومی در خیبرپختونخوا و جستجویی راه حلی برای پایان تنشها شده است.