دیپلماسی و زور؛ استراتژی دوگانه پاکستان برای فشار بر طالبان

به گزارش ایراف، رسانه هنگ کنگی south china morning post در یادداشتی به قلم مایکل کوگلمن نوشته است که پاکستان با استفاده از ترکیب دیپلماسی و زور از موضع قدرت وارد مذاکره با طالبان شود.

این رسانه آورده است که پاکستان به طالبان هشدار داده است که به تلافی هرگونه حمله مرگبار آینده علیه نیروهای امنیتی این کشور، شورشیانی را که پناهگاه امنی در افغانستان دارند بمباران خواهند کرد. این در حالی است گه دوطرف مذاکرات را برای کاهش تنش‌ها دنبال می‌کنند.

چهار اردوگاه تحریک طالبان پاکستانی در ولایت پکتیکا در شرق افغانستان سه شنبه شب مورد اصابت هواپیماهای جنگی و پهپادهای مسلح پاکستان قرار گرفتند.

به نوشته این روزنامه، اسلام آباد به طور مستقیم در مورد این حملات اظهار نظر نکرده است؛ اما وزارت خارجه این کشور گفت که نیروهای مسلح عملیاتی را در مناطق مرزی برای محافظت از مردم پاکستان در برابر گروه‌های تروریستی انجام دادند.

روزنامه دان پاکستان، روز پنجشنبه به نقل از این وزارتخانه نوشت: «این عملیات ضدتروریستی با دقت انتخاب شده و براساس اطلاعات دقیقا انجام شده است.»

ذبیح الله مجاهد؛ سخنگوی حکومت طالبان گفت که حداقل 46 تبعه افغانستان و پاکستان به شمول زنان و کودکان در این حمله کشته شده‌اند.

هیات معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان نیز روز چهارشنبه با استناد به «گزارش‌های موثق» که در مورد این حادثه دریافت کرده است، گفت که ده‌ها غیرنظامی در این حملات کشته شدند که واکنش‌های خشمگینانه کابل را در پی داشت.

در بخش دیگری از این تحلیل آمده است که در همین حال، یک مقام امنیتی پاکستان که نخواسته نامش فاش شود به یکی از رسانه‌های پاکستانی گفته است که پاکستان اکنون هر گروهی را که در هر حمله ای در داخل پاکستان دخیل باشد در منبع خود هدف قرار می‌دهد، صرف نظر از اینکه این منابع کجا باشند.

پیشنهاد:   طالبان: افغان‌ها با ایمان قوی و دستان خالی شوروی را شکست دادند

این در حالی است که سپهبد احمدشریف چودری، سخنگوی ارتش پاکستان به تازگی گفت که پاکستان در مورد پناهگاه‌ها، حمایت‌ها و فعالیت‌های نامحدود سازمان‌های ممنوعه در خاک افغانستان ملاحظاتی دارد.

در همین حال، تحلیلگران می‌گویند که بی‌میلی اسلام‌آباد برای قبول مسئولیت حمله اخیر به دلیل از سرگیری مذاکرات دیپلماتیک با کابل در اوایل ماه جاری بود.

هر دو کشور پس از میانجی‌گری چین و روسیه بعد از یک سال توقف دیپلماتیک ناشی از حملات برون‌مرزی تحریک طالبان پاکستانی به گفتگو بازگشته اند.

در این میان، عامل حیاتی «چین» است؛ زیرا از طریق دیپلماسی پکن همراه با مسکو بود که پاکستان و افغانستان یک بار دیگر دور میز نشستند.

مایکل کوگلمن، مدیر موسسه آسیای جنوبی در اندیشکده مرکز ویلسون در واشنگتن گفت که پاکستان احتمالا می‌خواهد ترکیب دیپلماسی و زور را ادامه دهد تا از موضع قدرت مذاکره کند.

به گفته او اما اگر گزارش ها مبنی بر کشته شدن غیرنظامیان در حملات هوایی درست باشد، طالبان ممکن است از مذاکرات عقب‌نشینی کنند.

او همچنین معتقد است که حتی توقف کوتاه در گفتگوها می‌تواند برای پاکستان گران تمام شود؛ زیرا ممکن است گفتگوهای حساس برای انتقال جنگجویان تحریک طالبان پاکستان از مرز را تحت‌الشعاع قرار دهد.

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=45584
اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *