خلیلزاد: توافقنامه دوحه ماهیت نظام سیاسی افغانستان را تعیین نکرده بود

به گزارش ایراف، زلمی خلیلزاد در صفحه ایکس خود گفت که چالش برای افغان‌ها، طالبان و دیگران این است که با توجه به واقعیت‌های کنونی، چگونه به این تعهد عمل کنند.

نماینده سابق آمریکا در امور صلح افغانستان پیش از این گفته بود که با بازگشت دونالد ترامپ به ریاست جمهوری آمریکا فرصتی برای تطبیق کامل تمام عناصر توافقنامۀ دوحه در افغانستان است.

گفتنی است که توافقنامۀ دوحه در ماه فوریه سال ۲۰۲۰ در دورۀ اول ریاست جمهوری دونالد ترامپ بین آمریکا و طالبان امضا شد.

همچنین خلیلزاد بعد از ۱۸ ماه مذاکره با طالبان توافقنامۀ دوحه را به نمایندگی از آمریکا با عبدالغنی برادر؛ رئیس پیشین دفتر سیاسی طالبان در دوحه امضا کرد.

لازم به ذکر است که عبدالغنی برادر در حال حاضر معاون اقتصادی نخست وزیر حکومت طالبان است.

بر اساس این توافقنامه، نیروهای آمریکایی از افغانستان خارج شدند و قرار بود که این توافق زمینه ساز مذاکرات بین افغانی و تعیین آینده سیاسی افغانستان از سوی خود افغان‌ها باشد؛ اما با بن‌بست در مذاکرات دوحه و فرار اشرف غنی از کابل، طالبان بر قدرت مسلط شدند و حکومتی قومی و ایدئولوژیک مورد نظر خود را بنا کردند؛ حکومتی که تاکنون از سوی هیچ کشوری به رسمیت شناخته نشده است.

خلیلزاد در حالی بر عدم تعیین ماهیت حکومت افغانستان در توافقنامه دوحه تأکید می‌کند که عملکرد او در آزادسازی هزاران زندانی طالبان، تضعیف دولت پیشین افغانستان و بازگرداندن طالبان به قدرت به شدت مورد انتقاد مردم و جریان‌های سیاسی افغانستان است و بسیاری از مردم او را متهم به خیانت می‌کنند و از منفورترین چهره ها در افغانستان محسوب می‌شود.

پیشنهاد:   انتقاد مشاور ارشد اشرف غنی از طالبان: مردم به حاشیه رفته اند
لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=45525
اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها