به گزارش ایراف، مولوی تائب اذعان کرد که افغانها در طول این جهاد، شرایط سخت و دشواری را تحمل کردند و این مقاومت تنها با تکیه بر ایمان و عزم راسخ ممکن شد.
او تأکید کرد که این جهاد نه تنها درسهای بزرگی در مورد اتحاد و مقاومت به افغانها آموخت، بلکه به جهانیان نشان داد که ایمان و اعتقاد میتواند حتی در مقابل قدرتهای بزرگ نیز به پیروزی منجر شود.
همچنین او بر اهمیت حفظ و تقویت این روحیه جهادی در میان نسلهای جدید افغان تأکید کرد و افزود که باید از این تاریخ پرافتخار برای آموزش و الهام نسلهای آینده استفاده شود.
حضور شوروی در افغانستان بهطور رسمی از ۶ دی ۱۳۵۸ تا ۲۶ بهمن ۱۳۶۷ ادامه داشت. طی این دوره، بر اساس آمار رسمی، بیش از ۱۱۵ هزار سرباز شوروی در افغانستان حضور داشتند. تعداد تلفات شوروی نیز به بیش از ۱۵ هزار نفر رسیده و بیش از ۵۰ هزار نفر مجروح شدند. این جنگ باعث تخریب گسترده زیرساختهای افغانستان و آوارگی میلیونها نفر از مردم این کشور شد.
در مراسمی که از این سوی طالبان به همین مناسبت برگزار شده بود همچنین امیرخان مقتی؛ سرپرست وزارت خارجه طالبان هم اظهار داشت که پاکستان باید از تجربیات انگلیس، شوروی و آمریکا درس بگیرد.
او با اشاره به بمباران نیروهای پاکستان در پکتیکا تأکید کرد که حاکمان پاکستان باید از تجربیات شوروی و آمریکا در افغانستان عبرت بگیرند و سیاستهای سنجیدهتری اتخاذ کنند.
متقی اظهار داشت که افغانها تجاوز به خاکشان را فراموش نخواهند کرد و حاکمان پاکستان باید از تجربیات شوروی و آمریکا درس بگیرند. آقای مقتی افزود که اگر حاکمان پاکستان افغانستان را دستکم بگیرند، باید از اشتباهات انگلیسها، اتحاد شوروی سابق و آمریکا درس بگیرند. وی اشاره کرد که اتحاد جماهیر شوروی سابق با ارتشی بزرگ و تجهیزات پیشرفته به افغانستان هجوم آورد، اما به دلیل مقاومت مردم افغان و حمایت بینالمللی، مجبور به ترک خاک افغانستان شد.
وی همچنین یادآور شد که آمریکا نیز بعد از دو دهه حضور در افغانستان و هزینههای بسیار، سرانجام مجبور به خروج از این کشور شد. این تجربیات نشان میدهد که مردم افغانستان در مقابل هر نوع تجاوز خارجی ایستادگی میکنند و کشورشان را به بیگانگان واگذار نخواهند کرد.
سرپرست وزارت خارجه طالبان همچنین از مردم پاکستان خواست تا اجازه ندهند که حاکمان این کشور با سرنوشت آنها بازی کنند.
حملات هوایی روز پنجم دی ماه، از سوی نیروهای پاکستان به مناطق مرزی که در ولایت پکتیکا منجر به کشته شدن ۴۶ نفر شد. بیشتر قربانیان این حملات زنان و کودکان بودند.
طالبان این حملات را محکوم کرده و آن را «وحشیانه» و «تجاوز آشکار» خواندند. ذبیحالله مجاهد، سخنگوی طالبان، اعلام کرد که این حملات بیپاسخ نخواهد ماند و طالبان حق دفاع از خاک و حاکمیت خود را محفوظ میداند.
حامد کرزی، رئیس جمهور پیشین افغانستان نیز این حملات را به شدت محکوم کرده و آن را نقض حاکمیت افغانستان دانست.
وی تأکید کرد که سیاستهای نادرست پاکستان مبنی بر تقویت افراطگرایی در منطقه باعث تشدید تنشها شده است.
این حملات نشاندهنده تشدید تنشهای مرزی بین افغانستان و پاکستان است که از زمان روی کار آمدن طالبان در سال ۲۰۲۱ میلادی رو به افزایش گذاشته است.
وزارت دفاع طالبان نیز در بیانیهای اعلام کرد که این حملات را بیپاسخ نخواهد گذاشت و از خاک افغانستان دفاع خواهد کرد.
از سوی دیگر نیز وزیر امور خارجه ،از مردم پاکستان خواست تا اجازه ندهند که حاکمان این کشور با سرنوشت آنها بازی کنند.