کارشناس پاکستانی: حمله به پکتیکا هشدار اسلام‌آباد به تی‌تی‌پی بود

به گزارش ایراف به نقل از ان دی تی وی، پاکستان روز سه شنبه چندین مخفیگاه مشکوک طالبان پاکستانی را در خاک افغانستان هدف قرار داد که منجر به کشته شدن حداقل 15 نفر از جمله زنان و کودکان شد.

این حملات در یک منطقه کوهستانی در ولایت پکتیکا در مرز پاکستان انجام شد و به گفته مقامات محلی انتظار می‌رود تعداد کشته‌ها افزایش یابد.

مقامات امنیتی پاکستان که نخواستند نام‌شان فاش شود به آسوشیتدپرس گفتند که این حمله همچنین یک مرکز آموزشی را منهدم کرد و تعدادی از شورشیان را کشت.

بنا بر گزارش ها، از ماه مارس تاکنون این دومین حمله پاکستان به مخفیگاه‌های ادعایی طالبان پاکستانی موسوم به تحریک طالبان پاکستان در مناطق مرزی در داخل افغانستان است.

اسلام آباد اغلب ادعا می کند که تحریک طالبان پاکستان از خاک افغانستان برای انجام حملات در پاکستان استفاده می‌کند، اتهامی که کابل آن را رد کرده است.

تحریک طالبان پاکستان در سال 2007 به عنوان یک سازمان چتری متشکل از گروه‌های تندرو مختلف که به صورت انفرادی در پاکستان فعالیت می‌کنند، پس از عملیات نظامی پاکستان علیه تروریست‌های مرتبط با القاعده در مناطق قبیله‌ای فدرال (FATA) تشکیل شد؛ منطقه‌ای نیمه خودمختار در منطقه شمال غرب کشور که از هفت نمایندگی قبیله ای و شش منطقه مرزی تشکیل شده بود.

تحریک طالبان پاکستان تحت رهبری بیت الله محسود که در سال 2009 در حملات هواپیماهای بی‌سرنشین سیا کشته شد، در امتداد مرز افغانستان و پاکستان ریشه دارد. برخی تخمین ها نشان می‌دهد که تی تی پی بین 30000 تا 35000 عضو دارد.

پیشنهاد:   ناامنی در پاکستان مدارس و دانشگاه‌ها را تعطیل کرد

به گفته سازمان ملل، هدف اعلام شده این گروه سرنگونی دولت منتخب پاکستان برای ایجاد «امارت» بر اساس تفسیر آن از قوانین اسلامی است.

طبق گزارش ان دی تی وی، برای این منظور تحریک طالبان پاکستان با حمله مستقیم به ارتش پاکستان و ترور سیاستمداران برای بی ثبات کردن پاکستان تلاش کرده است. حملات این گروه که شامل چندین بمب‌گذاری انتحاری بوده است، صدها تن از نیروهای دفاعی پاکستان، پرسنل امنیتی و غیرنظامیان را کشته است.

این گروه تروریستی مسئول برخی از خونین ترین حملات در پاکستان، از جمله حمله به کلیساها و مدارس است.
بنا بر این گزارش، پس از اینکه طالبان افغانستان در سال 2021 قدرت را در افغانستان به دست گرفتند، تحریک طالبان پاکستان که رهبران و جنگجویان آن در افغانستان پنهان شده اند، جسورتر شدند.

این گروه از نوامبر 2022، زمانی که به طور یکجانبه آتش‌بس با دولت را پس از شکست ماه ها مذاکرات به میزبانی دولت افغانستان در کابل، پایان داد، حملات خود را به سربازان و پلیس پاکستان افزایش داده است.

تحریک طالبان پاکستان در ماه های اخیر ده ها سرباز را در حملات در داخل این کشور کشته و زخمی کرده است.

وزارت دفاع طالبان، حملات هوایی پاکستان را محکوم کرد و گفت که این بمباران غیرنظامیان از جمله زنان و کودکان را هدف قرار داده است. این گزارش می گوید که بیشتر قربانیان پناهجویان از منطقه وزیرستان بوده اند.

این وزارت تاکید کرد: «حکومت سرپرست طالبان این حمله را یک اقدام وحشیانه علیه تمام اصول بین المللی و تجاوز آشکار می داند و آن را به شدت محکوم می کند.»

پیشنهاد:   اندیکشده پاکستانی: جدایی‌طلبان بلوچ به اندازه طالبان پاکستان به تهدید امنیت ملی تبدیل شده‌اند

سید محمد علی؛ یک کارشناس امنیتی مستقر در اسلام‌آباد به آسوشیتدپرس گفت که «حمله هوایی روز سه شنبه نشان‌دهنده هشداری صریح به طالبان پاکستانی است که اسلام آباد از همه ابزارهای موجود علیه این گروه تروریستی در داخل و خارج از مرزهای خود استفاده خواهد کرد.»

وی افزود: «با این حال، این یک استفاده بی‌رویه از زور نیست و پاکستان در حصول اطمینان از اینکه تنها پایگاه‌های تروریستی مورد حمله قرار گرفته و خسارت جانی و مالی به غیرنظامیان وارد نشده است، دقت لازم به عمل آورده است.»

این حملات ساعاتی پس از آن صورت گرفت که نماینده ویژه پاکستان در امور افغانستان، محمدصادق، به کابل سفر کرد تا در مورد موضوعات مختلف از جمله چگونگی تقویت تجارت دوجانبه و بهبود روابط با طالبان گفتگو کند.

وزیر کشور پاکستان در پستی در ایکس گفت که محمد صادق با امیرخان متقی؛ وزیر خارجه طالبان نیز دیدار کرد و طرفین توافق کردند که برای تقویت بیشتر همکاری‌های دوجانبه و همچنین برای صلح و پیشرفت در منطقه با یکدیگر همکاری کنند.

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=45206
اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها