دوغارون نقطه اتصال تجارت و امنیت ایران و افغانستان

به گزارش ایراف به نقل از ایرنا، امیر شمقدری؛ دبیر کل انجمن اسلامی ایرانیان (ایران‌خانه)، روز سه‌شنبه در سفر به تایباد و بازدید از مرز دوغارون گفت: مرز رسمی و راهبردی دوغارون در شرق کشور هم‌جوار با افغانستان، مهم‌ترین دروازه تجارت افغانستان با جمهوری اسلامی ایران به شمار می‌رود.

او بیان کرد: سطح تجارت ایران و افغانستان از طریق معبر زمینی دوغارون سالانه به بیش از ۲ میلیارد دلار می‌رسد که این نشان از نگاه ویژه فعالان اقتصادی، سرمایه‌گذاران و تجار این کشور به محصولات و کالاهای مورد نیاز خود در ایران دارد.

او همچنین ادامه داد که پایانه مرزی دوغارون یکی از مهم‌ترین کانون‌های اقتصادی شرق کشور است که در تحول اقتصاد استان و کشور نقش زیادی ایفا می‌کند.

او در ادامه بازدید از طرح بزرگ انسداد دیوار مرزهای مشترک ایران و افغانستان گفت: این پروژه یکی از مهم‌ترین طرح‌های عمرانی فعال کشور است که اجرای آن امنیت پایداری را در مرزهای ایران اسلامی و داخل کشور به ارمغان خواهد داشت.

شمقدری افزود: مرزهای استان خراسان رضوی با کشورهای همسایه از امنیتی مثال زدنی برخوردار بوده و به برکت وجود نیروهای مسلح، هوشیاری و اقتدار آنان حاصل شده است.

وی با اشاره به اینکه ساماندهی اتباع خارجی مجاز و غیرمجاز در دستور کار همه دستگاه‌های متولی استان قرار دارد، بیان کرد: ساماندهی اتباع خارجی مجاز و غیرمجاز یکی از مهمترین برنامه‌های اولویت‌دار وزارت کشور است.

شمقدری نیز اذعان کرد: روزانه افزون بر هزار نفر از اتباع غیرمجاز افغانستانی از طریق مرز دوغارون به کشورشان بازگردانده می‌شوند؛ اسکان، اشتغال و تردد اتباع غیرقانونی در شهرستان‌های مرزی استان و برخی مناطق شهر مشهد ممنوع است.

پیشنهاد:   کاهش فرایندهای زمانبر؛ هدف ایجاد سامانه‌های جدید ثبت اثر انگشت اتباع خارجی در تهران

در ادامه، مهدی شیردل؛ فرماندار تایباد گفت: برای توسعه و پویایی مرز دوغارون و افزایش سطح تعاملات ایران با افغانستان باید از همه ظرفیت‌های استانی و ملی استفاده کرد.

او همچنین افزود: ساکنان مناطق مرزی که مرزبانان واقعی هستند باید در چارچوب قانون از منافع و سود فعالیت‌های اقتصادی در دوغارون بهره‌مند شوند که این مهم ماندگاری آن‌ها در مناطق مرزی را مستحکم خواهد کرد.

او اظهار کرد: حمایت از سرمایه‌گذاران و فعالان اقتصادی بخش خصوصی زمینه‌ساز رونق کسب و کار در این خطه مرزی خواهد شد که ایجاد اشتغال پایدار را برای جوانان جویای کار منطقه به همراه دارد. دوغارون مهمترین دروازه برای ورود اتباع افغانستانی به ایران است. شناسایی مشکلات و رفع موانع این مرز بین‌المللی می‌تواند سطح روابط ایران و افغانستان را افزایش دهد.

بازدید از نقطه صفر مرزی ایران و افغانستان، پایانه مرزی دوغارون، بازارچه مرزی و منطقه ویژه اقتصادی دوغارون از دیگر برنامه‌های سفر امیر شمقدری به مرز دوغارون تایباد بود.

شهرستان ۱۴۵ هزار نفری تایباد در ۲۲۵ کیلومتری جنوب شرقی مشهد واقع است.

گمرک مرزی دوغارون در ۱۸ کیلومتری شهر تایباد و هم‌جوار با افغانستان است. بیشترین حجم کار این گمرک، ترانزیت کالا از طریق بندرعباس است. کالاهای بازرگانان افغانستانی، پاکستانی و سایر کشورهای همسایه از طریق بندرعباس و بندر لنگه به دوغارون ترانزیت می‌شود.

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=45174
اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها