طالبان سفارت آمریکا را بازسازی می‌کنند | آمریکایی‌ها بازمی‌گردند؟

به گزارش ایراف، یک منبع موثق می‌‌گوید که طالبان در حال بازسازی بخش‌های آسیب‌دیده ساختمان سفارت آمریکا در کابل هستند. گفته می‌شود که به دنبال سقوط کابل و فرار عوامل آمریکایی از افغانستان، ساختمان سفارت آمریکا به تصرف نیروهای طالبان درآمد و در جریان این رویداد، قسمت‌هایی از آن توسط نیروهای طالبان، تخریب شد.

مراجع رسمی طالبان تاکنون انگیزه حکومت سرپرست از بازسازی سفارت آمریکا را اعلام نکرده‌اند؛ اما برخی منابع می‌‌‌گویند که شاید این اقدام در راستای تلاش‌های طالبان برای بازگشایی سفارتخانه‌های غربی به ویژه سفارت آمریکا در کابل و عادی‌سازی رابطه با غرب باشد.

در اوایل آذرماه سال جاری نیز طالبان اعلام کردند که موانع خیابان سفارت آمریکا در کابل پس از سال‌ها برداشته شده است. با این حال هنوز مردم اجازه ندارند از این مسیر رفت‌وآمد کنند.

حمدالله فطرت؛ معاون سخنگوی طالبان در آن زمان به رسانه‌ها گفت که این خیابان اخیراً بازسازی و موانع آن به طور کامل برداشته شده و در حال حاضر کار روی ساخت دروازه ورودی آن جریان دارد.

این مقام طالبان اما گفت که این خیابان در آغاز برای تردد مهمانان و مقامات بازگشایی خواهد شد.

اخیرا مقام‌های آمریکایی آشکارا طالبان را ترغیب کرده‌اند که برای پایان دادن به انزوای بین‌المللی از تحریرالشام درس بگیرند.

در همین راستا زلمی خلیلزاد؛ نماینده پیشین امریکا برای صلح افغانستان در واکنش به حذف جایزه ۱۰ میلیون دلاری بر سر احمد الشرع یا همان محمد الجولانی؛ رهبر تحریرالشام به عنوان تروریست تحت تعقیب امریکا گفت که طالبان از او یاد بگیرند.

خلیلزاد در حساب رسمی خود در ایکس نوشت: دیگران در شرایط مشابه می‌توانند از احمد الشرع یاد بگیرند که چگونه به جریان اصلی نظام بین‌المللی بپیوندند.

پیشنهاد:   ابراز امیدواری طالبان برای تقویت روابط با ترکیه

او افزود: آیا طالبان توجه می‌کنند؟

پیش از او، آنتونی بلینکن؛ وزیر امور خارجه امریکا نیز به تحریرالشام توصیه کرده بود که از انزوای طالبان در افغانستان عبرت بگیرد و برای جلب اعتماد جامعه بین‌المللی و ادغام به جهان، گام‌های عملی بردارد.

به دنبال آن، متیو میلر؛ سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که اگر به نفع این کشور باشد با «سازمان‌های تروریستی» از جمله طالبان و تحریرالشام تعامل خواهد کرد.

او در در پاسخ به این پرسش که آیا می‌شود باور کرد که آمریکا در گذشته و حین عملیات نظامی علیه «گروه‌های تروریستی به‌شمول طالبان، القاعده و داعش» با آن‌ها تعامل و گفتگو داشته، گفت: «بله بله، ما این توانایی را داریم!»

طالبان بارها از قدرت‌های غربی و مشخصا آمریکا درخواست کرده‌اند که سفارتخانه‌های خود را در کابل بازگشایی و روابط ‌شان را با حکومت سرپرست، عادی‌سازی کنند. آن‌ها همچنین اخیرا از احداث یک شهرک دیپلمات‌نشین در منطقه «دارالامان» واقع در غرب کابل خبر دادند.

به این ترتیب، آیا بازسازی سفارتخانه آمریکا توسط طالبان، تازه‌ترین نشانه از عادی‌سازی روابط دوطرف در آینده نزدیک محسوب می‌شود یا نشانگر تلاش یکجانبه طالبان برای ترغیب غربی‌ها به عادی‌سازی رابطه و بازگشت دیپلمات‌ها به کابل است؟

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=45009
اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها