۱۲ رهبر اصلی تی‌تی‌پی در افغانستان حضور دارند | طالبان ظرفیت حکومت‌داری ندارند

به گزارش ایراف، دو روز پیش در نتیجه یک حمله مرگبار تحریک طالبان پاکستان بر نظامیان پاکستانی در ایالت مرزی خیبرپختونخوا 16 سرباز کشته شدند. در چند ماه اخیر اقدامات تروریستی و حملات تی‌تی‌پی در این ایالت مرزی رو به فزونی رفته و نگرانی‌های امنیتی در این منطقه را افزایش داده است.

این در حالی است که اخیرا نشانه‌هایی از بهبود روابط پاکستان و طالبان مشاهده می‌شد که از آن جمله می‌توان به انتصاب محمد صادق به عنوان نماینده ویژه پاکستان در امور افغانستان و دیدارهایی که سفیر طالبان در اسلام‌آباد داشت، اشاره کرد؛ اما تی‌تی‌پی همچنان به کانون محوری بحران در رابطه طرفین تبدیل شده؛ وضعیتی که به باور ناظران، عبور از آن در نهایت نیازمند چشم‌پوشی است: یا طالبان از تی‌تی‌پی بگذرند و یا پاکستان احیای روابط را به قیمت تحمل تروریسم ترجیح دهد.

پایگاه خبری تحلیلی ایراف، این موضوع را با آصف‌علی درانی؛ نماینده ویژه پیشین پاکستان در امور افغانستان در میان گذاشته است. آقای درانی در این خصوص می‌گوید که تحریک طالبان پاکستان (تی‌تی‌پی) خود یک حزب کامل نیست؛ بلکه تقریبا از بیش از 24 گروه تشکیل شده است.

وی افزود که روش آن‌ها به این صورت است که وقتی توسط نیروهای امنیتی مرزی پاکستان مورد حمله قرار می‌گیرند، با اتخاذ رویکرد قبیله‌ای، تلافی می‌کنند.

این دیپلمات برجسته پاکستانی تصریح کرد که در حمله اخیر هم که در آن 16 سرباز پاکستانی به دست تی‌تی‌پی کشته شدند، این گروه در پیغام خود گفت که این حمله تلافی کشته شدن برخی از اعضای این گروه از جمله چند فرمانده مهم تحریک طالبان به دست ارتش پاکستان است.

پیشنهاد:   تحریک طالبان پاکستان پیروزی تحریر الشام در سوریه را تحسین کرد

درانی در ادامه تاکید کرد که در مورد روابط افغانستان و پاکستان نیز باید گفت که حکومت سرپرست طالبان، همواره به روش خود به اسلام‌آباد اطمینان می دهد که در این خصوص اقداماتی انجام خواهد داد؛ اما تاکنون در این خصوص هیچ موفقیتی حاصل نشده است.

وی افزود که در این خصوص دلایلی نیز وجود دارد از جمله این‌که زمانی که نیروهای آمریکایی در افغانستان حضور داشتند تحریک طالبان پاکستان، طالبان افغانستان را همراهی و کمک می‌کرد. بنابراین چون که به قول طالبان افغانستان، تی‌تی‌پی در آن‌جا «مهمان» است و با توجه به روابط و سنت‌هایی که بین پشتون‌ها و افغان‌ها وجود دارد، محدویت‌های اعمال شده بر تی‌تی‌پی نمی‌تواند آن‌ها را تحت تاثیر قرار دهد.

نماینده ویژه پیشین پاکستان در امور افغانستان گفت که به هر صورت این مسئله‌ای است که وجود دارد و درخواست پاکستان از طالبان افغان این است که اگر اعضای تی‌تی‌پی را تحویل اسلام‌آباد نمی‌دهید پس حداقل آن‌ها را خلع سلاح کنید؛ اعضای تحریک طالبان نباید مسلح باشند.

وی افزود که رهبران تحریک طالبان پاکستان نیز در افغانستان حضور دارند و تقریبا بیش از 12 رهبر اصلی دارند که در افغانستان به سر می برند و رهبری افراد مختلفی را به عهده دارند.

آقای درانی تاکید کرد که طالبان افغانستان باید حداقل بر عبور و مرور این افراد و توطئه‌هایی که برای حمله به مناطق مرزی پاکستان انجام می‌دهند، محدویت‌هایی اعمال کنند.

به باور این دیپلمات پاکستانی اما «تاکنون ما هیچ نتیجه مطلوبی در خصوص اقدامات طالبان افغانستان، دریافت نکرده‌ایم و به هر حال این مسئله ای است که وجود دارد و نمی‌توان آن را نادیده گرفت».

پیشنهاد:   طالبان: افغانستان تهدیدی برای سایر کشورها نیست

وی افزود: تا جایی که مربوط به روابط افغانستان و پاکستان است باید گفت که این روابط همچنان جاری است و من فکر نمی‌کنم که مشکلی در این خصوص وجود داشته باشد.

درانی تاکید کرد که تجارت بین طرفین و رفت و آمد مردم بین دو کشور هم طبق روال گذشته ادامه دارد.

وی افزود که سفارت پاکستان در افغانستان، تقریبا روزانه 3 هزار ویزا برای افغان‌ها صادر می‌کند و این تعداد آن‌قدر زیاد است که هیچ سفارتخانه پاکستان در سایر کشورها به این میزان ویزا برای سایر ملیت‌ها صادر نمی‌کند.

نماینده ویژه سابق پاکستان در امور افغانستان گفت که علاوه بر این، امکانات درمانی برای مهاجرین و پناهندگان افغانستانی در پاکستان فراهم است و می‌توان گفت که تقریبا 95 درصد مهاجرین افغانستان به طور کامل از این امکانات بهره‌مند هستند و ویزای درمانی نیز برای آن دسته از افغان‌هایی که قصد استفاده از خدمات درمانی پاکستان را دارند نیز صادر می‌شود.

آصف‌علی درانی در پایان گفت‌وگو با ایراف تاکید کرد: «ما باید هر دو جنبه مثبت و منفی این مسئله را نگاه کنیم و اینطور نیست که مشکلی در روابط طرفین وجود داشته باشد؛ اما همه به راه و روش افغان‌ها آشنایی داریم. بنابراین مسائلی وجود دارد و فرهنگ و فهم افغان‌ها نیز در این موضع دخیل است؛ چرا که طالبان با جنگ و دعوا روی کار می‌آیند و شاید موفق بشوند و امریکایی‌ها هم بروند؛ اما آن‌ها هنوز از اصول حکومت‌داری بسیار فاصله دارند. بنابراین باید گفت که مشکل نبود ظرفیت افغان‌ها در حکومت‌داری کاملا مشهود است.»

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=44961
اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها