ممنوعیت کشت خشخاش در افغانستان؛ کشاورزان ناامید از کشت جایگزین

به گزارش ایراف، برنامه توسعه سازمان ملل در گزارش تازه خود در مورد وضعیت کشت خشخاش در افغانستان اعلام کرده است که در میان اعلام ممنوعیت کشت خشخاش در افغانستان، کشاورزان تاکنون موفق به جایگزین مناسبی برای این محصول نشده‌اند.

این در حالی است که به گفته این نهاد ده ها هزار کشاورز به دلیل قانون منع کشت خشخاش درآمدهای مالی خود را از دست داده‌اند.

اگرچه طالبان بارها اعلام کرده‌اند که قانون ممنوعیت کشت خشخاش در افغانستان از زمان اجرایی شدن این فرمان موفقیت‌آمیز بوده است؛ اما گزارش‌هایی از نبودن کشت جایگزین برای کشاورزان موفقیت این قانون را زیر سوال برده است.

به گفته برخی تحلیلگران، تداوم ممنوعیت این قانون در میانه نبود راه‌های بدیل برای منبع درآمد کشاورزان، فقر را در مناطق روستایی تشدید خواهد کرد.

این در حالی است که هرچند گندم تا حد زیادی جایگزین خشخاش شده است؛ اما محصول کم ارزشی است که به کشاورزان فقیر اجازه داشتن درآمد بالا را نمی ٫‌دهد.

کشت محصول خشخاش بخش بزرگی از کشاورزی افغانستان را به ویژه در مناطق جنوب و روستایی تشکیل می‌داد.

براساس برآوردهای سازمان ملل، توقف کشت تریاک بر معیشت هفت میلیون نفر تاثیر گذاشته است. این در حالی است که اقتصاد افغانستان ضعیف و شکننده است.

طالبان در حالی ادعا می‌کنند که با جدیت در حال اعمال قانون منع کشت مواد مخدر هستند که جایگزین‌هایی برای این محصول برای کشاورزان ارائه نکرده‌اند.

گفتنی است که کمپین طالبان علیه مواد مخدر بلافاصله پس از به دست گرفتن قدرت در سال 2021 آغاز شد. ادعا می‌شود که این قانون، کشت خشخاش در افغانستان را کاهش داده است. هرچند گزارش‌های ضدو نقیضی در این مورد وجود دارد.

پیشنهاد:   میانمار رتبه اول کشت خشخاش در جهان را کسب کرد
لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=44760
اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها