به گزارش ایراف، به گفته سرپرست اداره ملی حفاظت محیط زیست افغانستان، خشکسالی، کاهش سطح آب و افزایش سیل، گرما و طوفانها از جمله اثرات مخرب تغییرات اقلیمی است که باعث شده زنان و کودکان بیش از دیگران آسیب ببینند. همچنین زنان و کودکان افغان بیش از هر قشر دیگری تحت تأثیر اثرات نامطلوب تغییرات اقلیمی قرار گرفتهاند.
خالص افزود: «در افغانستان همهچیز مانند حیوانات وحشی، پرندگان، جنگلها، زراعت، از تغییرات اقلیمی آسیب دیدهاند. زنان و کودکان در زمان طوفان و خشکسالی آسیبپذیرتر هستند. جنگ ۴۰ یا ۴۵ سال گذشته نیز مشکلات زیادی را در زندگی روزمره مردم ایجاد کرده است. بنابراین، به دلیل چنین تغییرات اقلیمی که همه جا فاجعه است، زنان و کودکان بیشترین آسیب را میبینند.»
به گفته او، افغانستان سومین سال متوالی خشکسالی را تجربه میکند و برخی از خانوادهها مجبور به ترک خانههای خود شدهاند.
این مقام طالبان افزود: «از ۳۲ پروژه جامعه جهانی در افغانستان برای جلوگیری از اثرات تغییرات اقلیمی، تنها دو پروژه در سه سال گذشته آغاز شده و ۳۰ پروژه هنوز آغاز نشدهاند.»
او گفت که با روی کار آمدن طالبان، همه پروژهها به جز دو پروژه به تعویق افتادهاند. امروز تغییرات اقلیمی ملتها را بیشتر تحت تأثیر قرار داده است و به سیاست مرتبط نیست.
وی درباره آلودگی هوای کابل نیز گفت که با فرا رسیدن فصل زمستان، هوای پایتخت به ویژه در شبها ۸۴ درصد آلوده میشود. خالص استفاده از سوختهای غیرمعیاری برای گرمایش خانهها را عامل آلودگی هوا میداند.
پیش از این، دفتر هماهنگی کمکهای بشری سازمان ملل متحد (اوچا) اعلام کرده بود که افغانستان علاوه بر فقر، از کشورهایی است که به شدت تحت تأثیر تغییرات اقلیمی قرار دارد.