به گزارش ایراف، عبدالرحمن حبیب؛ سخنگوی این وزارت، اظهار داشت که حکومت طالبان در تلاش است تا تسهیلات بیشتری را برای سازمانهای کمکرسان ایجاد کند.
او افزود که سازمانهای بینالمللی بشردوستانه از ابتدا تاکنون مستقیماً از طریق دفاتر مرتبط با سازمان ملل متحد و بدون دخالت مقامات طالبان، چه از طریق سازمانهای غیردولتی داخلی و چه خارجی کمکهای بشردوستانه خود را به افغانستان ارسال کردهاند.
این اظهارات در حالی بیان میشود که دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد (OCHA) پیشتر گزارش داده بود که 164 مورد مداخله در روند کمکهای بشردوستانه در ماه نوامبر سال جاری در افغانستان ثبت شده است.
بر اساس این گزارش، 99 درصد از این مداخلات توسط مقامات طالبان انجام شده است که عمدتاً در مناطق جنوبی، مرکزی و غربی بوده است.
اوچا همچنین اعلام کرد که این محدودیتها 72 پروژه بشردوستانه را به حالت تعلیق درآورده و منجر به توقف دائمی دو پروژه شده است.
در این گزارش آمده است: «در مجموع 164 حادثه دسترسی ثبت شد که نشاندهنده افزایش 11 درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته و افزایش 56 درصدی نسبت به ماه قبل است.»
برخی از کارشناسان اقتصادی میگویند که توافق بین طالبان و سازمانهای کمکرسان بینالمللی میتواند بحران انسانی در افغانستان را کاهش دهد.
بر اساس اطلاعات وزارت اقتصاد حکومت طالبان، در حال حاضر 2477 سازمان غیردولتی در افغانستان فعال هستند که 2199 سازمان داخلی و 278 سازمان خارجی هستند.