به گزارش ایراف، به نقل از رویترز، وزارت خارجه آمریکا روز چهارشنبه در بیانیه ای اعلام کرد که «آمریکا به اقدامات خود علیه اشاعه تسلیحات هستهای و فعالیتهای تدارکاتی مرتبط ادامه خواهد داد.»
این بیانیه میافزاید که این تصمیم با توجه به تهدید تداوم گسترش موشکهای دوربرد پاکستان گرفته شده است.
در این بیانیه آمده است که این چهار نهاد تحت فرمان اجرایی (EO) 13382 که سلاحهای کشتار جمعی و وسایل ارسال آنها را هدف قرار میدهد، برای تحریم تعیین شدهاند.
وزارت امور خارجه ایالات متحده گفته است که مجتمع توسعه ملی پاکستان که مسئول برنامه موشکی بالستیک این کشور است و سایر نهادها مانند Affiliates International، Akhtar & Sons Private Limited و Rockside Enterprise (که مسئول تامین تجهیزات برای برنامه بالستیک و برنامه موشک های دوربرد هستند) را طبق بخش یک فرمان اجرایی 13382 در فهرست قرار داده است.
در این بیانیه آمده است که این بخش شامل فعالیتها، معاملات یا تلاشهایی برای مشارکت در فعالیتهایی است که به طور مادی به تکثیر سلاحهای کشتار جمعی یا وسایل ارسال آنها کمک میکند.
اوایل ماه سپتامبر، وزارت امور خارجه آمریکا تحریمهایی را علیه یک موسسه تحقیقاتی چینی و چندین شرکت که ادعا میکرد در تامین برنامه موشکهای بالستیک پاکستان دخیل بودند، وضع کرد.
متیو میلر؛ سخنگوی وزارت امور خارجه ایالات متحده در بیانیهای گفت که موسسه تحقیقاتی اتوماسیون صنعت ماشینسازی در همکاری با پاکستان برای آزمایش موتورهای موشکی برای سیستمهای شاهین-3 و ابابیل و تجهیزات برای سیستمهای بالقوه بزرگتر کار میکند.
به همین ترتیب، در اکتبر 2023، واشنگتن 3 شرکت چینی را به دلیل تامین کالاهای مرتبط با موشک به پاکستان تحریم کرد.
واکنش پاکستان
پاکستان تحریمهای آمریکا علیه مجتمع توسعه ملی (NDC) و سه موسسه تجاری دیگر این کشور را تبعیضآمیز خواند.
به گزارش ایراف، به نقل از دان نیوز، سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان به تحریم های آمریکا پاسخ داد و گفت: هدف از ظرفیتهای استراتژیک پاکستان دفاع از حاکمیت و حفظ صلح و ثبات در جنوب آسیا است.
وی افزود: دور اخیر تحریمها از هدف صلح و امنیت با هدف افزایش عدم تعادل نظامی منحرف شده است.
در بیانیه وزارت خارجه پاکستان آمده است: چنین سیاستهایی پیامدهای خطرناکی برای ثبات استراتژیک منطقه ما و فراتر از آن دارد.
این بیانیه میافزاید: برنامه استراتژیک پاکستان امانت مقدسی است که توسط ۲۴۰ میلیون نفر از مردم این کشور به رهبری آن اعطا شده و این اعتماد که در تمام طیف سیاسی مورد احترام است، قابل خدشه نیست.
در این بیانیه آمده است که استانداردهای دوگانه و شیوههای تبعیضآمیز ایالات متحده آمریکا نه تنها اعتبار رژیمهای منع اشاعه را تضعیف میکند، بلکه صلح و امنیت منطقهای و بین المللی را نیز به خطر میاندازد.