به گزارش ایراف، در این مقاله آمده است که ناظران دولت ایالات متحده تخمین زدند که طالبان پس از سقوط دولت افغانستان در سه سال پیش، بیش از 7 میلیارد دلار تجهیزات آمریکایی را به دست آوردهاند.
گزارش اوت 2022 وزارت دفاع ایالات متحده نشان میدهد که خودروهای زمینی به ارزش 4.12 میلیارد دلار و هواپیماهای نظامی به ارزش 923.3 میلیون دلار پس از خروج ایالات متحده در افغانستان باقی مانده اند. در یک گزارش غیرعلنی به کنگره آمده است که 9524 مهمات هوا به زمین، 40000 وسیله نقلیه، 300000 سلاح سبک و 1.5 میلیون گلوله مهمات باقی مانده است.
این درحالی است که باید گفت طالبان برای انتقال نیروها، محموله های نظامی و بشردوستانه و مقامات خود به هواپیماهای باقیمانده دوران شوروی متکی هستند.
فارن پالیسی در ادامه این بررسی میآورد در پی خروج آمریکا، افغانستان به یک بازار بزرگ اسلحه تبدیل شد. بر اساس گزارش ها، تسلیحات آمریکایی در کشمیر، پاکستان و غزه مورد استفاده قرار گرفته اند و به ناچار در آینده در میدان های جنگ بیشتری ظاهر خواهند شد. کارشناسان ادعا می کنند که این یکی از بزرگترین انحرافات تسلیحاتی در تاریخ است.
در بررسی فارن پالیسی آمده است که روسها واقعاً میتوانند از سلاحهای باقی مانده در سوریه بهترین استفاده را کنند، در حالی که ایالات متحده از بهترین تجهیزات خود در افغانستان اندکی باقی گذاشته بود.
در ادامه این تحلیل آمده است که برخلاف M-16s و کامیونهای فورد رنجر طالبان، که به سختی برای غلبه بر یک دشمن جدی کمک میکنند، زرادخانه سوریه میتواند توانایی نظامی واقعی را فراهم کند.
اما با توجه به تعداد و انواع تسلیحات از دست رفته، مسکو با تلفات تجهیزات مورد بحث خود در افغانستان ضربه قابل توجهی بیشتری نسبت به واشنگتن خورده است.