پژوهشگر ایرانی: میزبانی ایران از نخبگان افغانستانی در دنیا بی‌نظیر است

به گزارش ایراف، در یک نشست آنلاین تحت عنوان «مساله شناسی مهاجرین افغانستانی در ایران: الزامات و بایسته‌های سیاسی» که توسط گروه جمعیت‌شناسی دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد؛ ماندانا تیشه یار؛ پژوهشگر حوزه مهاجرت اظهار کرد که «ما بیش از ۶۰ هزار دانشجوی افغانستانی در کشور داریم که در دنیا نظیر ندارد.»

تیشه‌یار تصریح کرد: «می‌دانیم افغانستانی‌ها به کشورهای مختلف دنیا مهاجرت کردند و آنجا ساکن شدند؛ اما هیچ‌کدام از آن کشورها ۶۰ هزار دانشجوی افغانستانی ندارند یعنی طبقه نخبه افغانستانی همچنان در ایران حضور دارند.»

این پژوهشگر حوزه مهاجرت افزود: به نوعی می‌شود بیان کرد که امروز شمار دانشجویان افغانستانی تهران بیشتر از کابل است و تهران پایتخت علمی افغانستان به شمار می‌رود؛ چون در کنار دانشجویان شمار بسیاری از استادان دانشگاه‌های افغانستان هم در تهران هستند.

رسول صادقی؛ دومین سخنران نشست هم بیان کرد که جنس مهاجرت‌هایی که از جنوب به جنوب یا از کشورهای در حال توسعه به در حال توسعه است، با جنس مهاجرت‌های جنوب به شمال بسیار متفاوت است.

وی تصریح کرد که در مهاجرت‌های‌ از جنوب به شمال، بیشتر مهاجرت‌ها به شکل داوطلبانه است و بیشتر در چارچوب سیاست‌هایی به اسم گزینشی و بر اساس نیازهایی که مخصوصا در حوزه بازار کار است، اتفاق می‌افتد. پس در اینجا بحث مهاجرپذیری را به عنوان یک سیاست دنبال می‌کنیم.

صادقی در ادامه گفت: اما در بحثی دیگر، این طرف قضیه مهاجرت‌هایی که از کشورهای در حال توسعه به کشورهای در حال توسعه و اصطلاحا کشورهای جنوب به جنوب اتفاق می‌افتد، مهاجرت‌ها بیشتر در قالب مهاجرت‌های اجباری است که آمارش هم در حال افزایش است.

پیشنهاد:   صعود تاریخی فوتسالیست‌های افغانستان به جام جهانی با مربی ایرانی

این دانشیار جمعیت شناسی دانشگاه تهران و پژوهشگر حوزه مهاجرت افزود: «الان چیزی حدود ۱۱۰ میلیون مهاجر اجباری در دنیا داریم که عمدتا مربوط به دو قاره آسیا و آفریقا هستند. مهاجرت‌های اجباری به شکل توده‌ای اتفاق می‌افتند و عمدتا ناشی از جنگ و ناامنی هستند و مقصد هم عمدتا کشور همسایه است.»

گفتنی است که در این نشست، ماندانا تیشه‌یار؛ معاون پژوهشی دانشگاه علامه طباطبائی و پژوهشگر حوزه مهاجرت، رسول صادقی؛ دانشیار جمعیت شناسی دانشگاه تهران و پژوهشگر حوزه مهاجرت و عباس علی‌پور؛ مدیر کل تقسیمات کشوری وزارت کشور حضور داشتند و احمد دراهکی؛ مدیر گروه جمعیت‌شناسی دانشگاه علامه طباطبائی دبیر نشست بود.

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=44192
اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها