به گزارش ایراف، نشست تبیین و انتشار «گزارش وضعیت حقوق بشر آمریکا و انگلیس» با حضور مدیران کل حقوق بشر و زنان و آمریکای وزارت امور خارجه و همچنین مشاور محترم رئیس قوه قضائیه و معاون قضائی ستاد حقوق بشر شنبه مورخ ۲۴ آذر ماه از ساعت ۱۴ الی ۱۵:۳۰در سالن سخنگویی وزارت امور خارجه برگزار گردید.
حکیمی مشاور قوه قضائیه و معاون ستاد حقوق بشر قوه قضائیه در این نشست گفت: عنوان حقوق بشر ویترینی است که هر یک از کشورهای قدرتمند جهان در حال مسابقه هستند که این ویترین را به نفع خودشان نشان دهند.
او گفت ضوابط حقوق بشر نباید فقط برای سواستفاده آمریکا و کشورهای غربی باشد.
حکیمی افزود بسیاری از مطالبی که روی کاغذ است در عمل به صورت دیگری اجرا میشود. نهادهای بین المللی که ماموریت دارند، استثناپذیر نباشند و موارد بین المللی را حفظ کنند از برخی از کشورهای غربی بطور ویژه حمایت میکنند در حالی که این کشورها حقوق بشر را نقض میکنند.
این کارشناس تصریح کرد چهره واقعی حقوق بشر با برخوردهای دوگانه آنها باید زیر سوال رود. هم از سوی رسانه ها هم از سوی کشورهایی که مورد ظلم قرار گرفتند.
به گفته او این کشورها ادعای حقوق بشر میکنند اما از حقوق بشر سواستفاده ابزاری میکنند. آمریکا و کشورهای غربی بطور آشکار به حقوق کشورها بی اعتنایی میکنند و سازمان های بین المللی از این اقدامات آمریکا و کشورهای غربی دفاع میکنند.
این کشورها شعار مبارزه با تروریسم میدهند اما از تروریسم ها حمایت میکنند. آمریکا بدترین ناقض حقوق بشر است اما خود را مدافع حقوق بشر معرفی میکند.
تحقق حقوق بشر در سایه اسلام نگرشی دیگر است. اسلام به عدالت و برابری دعوت میکند.
تمدن غربی به زنان ظلم میکنند. زنان و کودکان بیشتر جان باختگان لبنان و غزه هستند. زن و خانواده، فراموش شدگان تمدن غربی هستند.
کدام حقوق بشر اجازه میدهد که تحریم های یکجانبه جان کودکان بیمار را بگیرد و این مورد درباره کشور ما اجرا شد.
وزارت امور خارجه ستاد حقوق بشر وظیفه خود میداند که از مظلومین نقض حقوق بشر دفاع کند به همین دلیل این گزارش را تهیه کرده است.
عمادی معاون و دستیار مدیرکل حقوق بشر وزارت خارجه در ادامه این نشست گفت: این گزارش شامل مواردی است که کشورهای غربی حقوق بشر را نقض کردند.
هدف انتشار این دو گزارش ناشی از الزامات اخلاقی و حقوق بشری ایران است. وضعیت قربانیان نقض حقوق بشر در کشورهای غربی به دلیل قدرت و نفوذ این کشور ها به اندازه کافی مورد توجه قرار نمیگیرد و وظیفه ما برای کمک به این قربانیان این است صدای این قربانیان را منتشر کنیم.
او گفت کشور های غربی علی رغم ادعا هایشان در سطح بین المللی برای ایجاد یک نظم بین المللی، خلاف آن عمل کردند و در داخل این کشورها سیاست های پوپولیستی اجرا شد و تبعیض نژادی، قومی ، مذهبی و تبعیض مهاجری در این کشورها وجود دارد و ما سعی کردیم این موضوعات را مطرح کنیم.
عمادی عنوان کرد کشورهای غربی با توجیهات امنیت ملی ، منافع استراتژیک…حقوق بشر را نادیده می گیرند و ما این جنبه را نیز در گزارش خود مطرح کردیم.
کشورهای غربی ریاکاری میکنند و آشکارا از نقض حقوق بشر کشورهای هم پیمان خودشان دفاع میکنند و دو رویی یکی از سیاست های کشورهای غربی است و نمونه آن حمایت از نسل کشی رژیم صهیونیستی است که آمریکا و کشورهای غربی از این عمل جنایتکارانه دفاع میکنند و حتی حمایت میکنند.
حتی گزارشگر های سازمان ملل هم این موضوع را تایید کردند که رژیم صهیونیستی نسل کشی میکند و این یک جنایت است.
حقوق بشر در سیاست خارجی کشورهای غربی وجود ندارد و از این واژه به عنوان ابزار استفاده میکنند و هدف آنها فقط منافع استراتژیک است.
تحریم های یکجانبه که توسط کشورهای غربی اعمال میکند در واقع نقض حقوق بشر است و گزارشگر حقوق بشر هم این موضوع را تایید کرد. این تحریم ها منجر به نقض حق حیات ، بهداشت انسان ها بویژه زنان و کودکان میشود. تحریم های یکجانبه باعث شد بیمارانی که نیازمند دارو بودند جان خود را از دست بدهند و گزارشگر سازمان ملل این موضوع را تایید کرد و کشورهای غربی پاسخگوی این موارد نیستند و ما در این گزارش این موارد را مطرح کردیم.
احمدی عضو اداره حقوق بشر وزارت خارجه و دیگر سخنران این نشست در خصوص دو گزارش انگلیس و آمریکا گفت: این دو گزارش در دو نسخه فارسی به انگلیسی تهیه شده و بر اساس تکلیف قانونی وزارت خارجه تهیه شده است.
یافتههای گزارش تا سپتامبر ۲۰۲۴ است. آنچه در این گزارشها دیده شده دو سرفصل مشترک برای هر دو کشور آمریکا و انگلیس است از جمله نژادپرستی که بیشترین نقض حقوق بشر در این دو کشور را شامل میشود.سالانه هزاران رنگین پوست قربانی خشونت پلیس این کشورها میشود.
از جمله موارد دیگر بحث اقدام این دو کشور در وضع قوانین تحریمی زور مدارانه است.
مثال واضح نقض حقوق بشر توسط آمریکا ماجرای حمایت آمریکا از جنایت رژیم صهیونیستی علیه غزه و لبنان است.
کشورهایی هستند که ادعای حقوق بشر میکنند اما در عمل حقوق بشر را بصورت کامل نقض میکند و این مورد در این گزارش کامل مشخص است.
عیسی کاملی، مدیرکل امریکا وزارت خارجه در این نشست گفت: حقوق بشر در سیاست خارجی جمهوری اسلامی اهمیت فراوانی دارد. روایت سازی که از مباحث حقوق بشر در سطح جهان مطرح میشود باید مبنی بر فکت های جهانی باشد مخصوصا در خصوص ادعای کشورهایی مانند آمریکا و انگلیس.
مهم است که کشورهایی مانند آمریکا و انگلیس تا چه حد بر پيمان ها و کنوانسیون ها متعهد هستند.
رونمایی از این گزارش در سالی صورت میگیرد که بزرگترین فاجعه بشری را در همین سال و در قرن ۲۱ رخ داده است. نظام اخلاقی و اعتباری آمریکا در معرض امتحان بزرگی برای تمام جهان قرار گرفته است.
ما یک رسالت واقعی داریم که نگاه مستقلانه به اقدامات سایر کشورها مخصوصا آمریکا و انگلیس داریم. ما سعی کردیم یک نگاه جامع به مسئله حقوق بشر داشته باشیم.