به گزارش ایراف به نقل از اکسپرس تریبون، پاکستان روز پنجشنبه تمایل خود را برای حل و فصل همه مسائل با افغانستان از طریق «گفتگو و رویکرد سازنده» ابراز کرد که تغییری آشکار در سیاست این کشور پس از ماهها تیرگی روابط بین اسلام آباد و کابل را نشان میدهد.
در چند روز گذشته، پاکستان و افغانستان تماسهای خود را دوباره برقرار کردند.
در حالی که کاردار پاکستان ماه گذشته با وزیر دفاع افغانستان در کابل دیدار کرد، سرپرست سفارت افغانستان در اسلام آباد اوایل این هفته برای دیدار با معاون نخست وزیر و وزیر امور خارجه پاکستان از دفتر وزارت امور خارجه این کشور بازدید کرد.
ممتاز زهرا بلوچ، سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان نیز در نشست خبری هفتگی به خبرنگاران گفت که پاکستان همواره از تعامل و گفتگوی سازنده میان پاکستان و افغانستان حمایت کرده است.
وی در ادامه تصریح کرد که هر دو این دیدارها بیانگر علاقه پاکستان به گفتگو برای حل و فصل مسائلی است که هراز گاهی پیش میآید.
وی تاکید کرد که من بارها گفتهام که پاکستان و افغانستان کانالهای ارتباطی مستقیمی دارند. ما به بحث در مورد همه موضوعات مورد علاقه دوجانبه ادامه میدهیم. موضوع تهدید تروریسم که پاکستان با آن مواجه است همچنان در دستور کار دوجانبه بین پاکستان و افغانستان است.
هنگامی که از او پرسیده شد که آیا تغییر رویکرد وجود دارد یا خیر، سخنگوی پاکستان به صراحت گفت که پاکستان به شدت نگران فعالیتهای گروههای تروریستی و نهادهایی است که جان شهروندان پاکستانی را به خطر میاندازد.
ممتاز زهرا بلوچ گفت: ما هر فرد یا نهادی که از این فعالیتهای تروریستی حمایت میکند را محکوم میکنیم.
وی افزود: در بیانیه اخیر جلسه کمیته فدرال در مورد برنامه اقدام ملی نیز نگرانی اصلی پاکستان در مورد حمایت نهادهای خارجی از افراد و گروه های تروریستی ست که در پاکستان فعالیت میکنند.
گفتنی است که پاکستان همواره مدعی است که تحریک طالبان پاکستان (تی تی پی) در همکاری با طالبان افغانستان، دست به عملیاتهای خرابکارانه و تروریستی در پاکستان می زند و افغانستان در سرکوب آنها ناموفق عمل کرده است. آنچه باعث نارضایتی اسلام آباد و تیرگی روابط با کابل شده است.
پاکستان برای ابراز نارضایتی خود عملاً تماسهای خود را با حکومت سرپرست افغانستان را محدود کرده است. با این حال، پاکستان برای خروج از بن بست تصمیم گرفته است تا برای حل و فصل مسائل با کابل تلاش مجددی انجام دهد.
اولین نشانه تغییر رویکرد، تعیین نماینده ویژه در افغانستان است؛ چنانچه دیپلمات کهنه کار محمدصادق، به عنوان فرستاده ویژه با وظیفه احیای روابط با کابل، به افغانستان بازگشت.